onsdag 23. juni 2010

Olive

Det er så lenge siden jeg startet på Olive, men nå er den iallfall ferdig! Denne genseren falt jeg virkelig for da jeg så den. Heftet ble innkjøpt, med garn til det minste av prosjektene i heftet... Har jeg strikket luen jeg kjøpte garnet til? NEI!!!


Jeg har jo vært opptatt med å strikke Olive...Og her henger den i pæretreet- forøvrig et tre som absolutt ikke gjør nytten sin, utover å gi skygge. Bærer det frukter? Nei- dvs det kommer to- tre pærer hvert år, men de blir bare små og sorte og uspiselige. Mannens evige prosjekt er å finne ut hva som feiler treet, merk hva jeg kalte det- evige prosjekt. Vi har bodd her i 10 år, og han har enda ikke funnet ut hva det er med dette treet- utover at det ikke gir oss like gode, store, saftige pærer som vi ønsker oss. Pæretreet i barnehagen gjør det. Det vokser også, det gjør ikke vårt tre.


Nuvel, det er iallfall sånn passe egnet til å henge strikkeplagg i.Olive er strikket i New Zealand lammeull. Jeg må jo innrømme at jeg er rimelig fornøyd med resultatet- faktisk så mye at jeg kunne tenke med en til!

Jeg har strikket i str L, og det ser ut til å passe til meg.
Jeg holder på med still light tunika nå, og der er jeg så vågal at jeg strikker strl M. Strl L var 110 cm rundt bysten og jeg må nok ha noe hjelp for å fylle ut det på de rette plasser. Men, 100 cm, det tro jeg at jeg skal klare ( men litt "positive ease")

Jeg er fornøyd med fargekombinasjonene på stripene . Mulig jeg gjorde det litt vanskelig for meg selv med stripene, neste gang vil jeg velge en annen løsning. På denne har jeg strikket striper med to farger sammen, dvs at det ble litt tråder og feste. Jeg tror jeg kunne ha løst det på en annen måte og fått min ønskede fargekombo, men det ble ikke sånn denne gangen.Fakta:
Mønster: Olive
Garn: New Zealand lammeull
Pnr: 3 og 4
Vekt: 260 g

Lagerreduksjon: 6883 g+ 260 g=7143 g

13 kommentarer:

Anita K sa...

Nyyydelig..kjenner at jeg har veldig lyst til å herme, men nå må jeg stå imot altså, har altfor mye på listen min :)

Maria sa...

Den ser kjempe deilig ut.

Xhantippe sa...

Så flott den ble!!!

MirreVirre sa...

Den ble bare helt nydelig! Ble litt misunnelig kjenner jeg! Ha en fin St.Hans idag!

amylin sa...

Flott Olive!

Rigmor sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Rigmor sa...

kjempe fine olive :)

Vibbedille sa...

Nyyyydelige den ble! Kunne jo tenkt meg DEN og eg da!!

Men , men får nåse,har en jakke på gang nå hehe

Kos deg og ha noen fine sommer dager!

Klem Vibbedille ;))

Eva sa...

Nydelig! :) Drømmer om min egen Olive en vakker dag. (og ja det var nok da han var på familiebesøk i Drammen. Jeg var der. Stor stas, husker jeg)

Elins Strikkeri sa...

Kjempefin Olive du har strikka deg!! Heldt på med ein slik eg og men har ein liten pause..... genseren vert fin men angrer litt på fargane! Ha ei god helg:))

Vilma sa...

Hvor fin den er blevet :-)

annesand sa...

Åååå - det var en utrolig nydelig genser, lekker fargekombinasjon p stripene også! Ser ut som en vinner for enhver årstid den der!

Synnøve sa...

Tusen takk for titten. Den var nydelig. Fargene gode. Og du hadde jo angitt alt jeg spurte etter på uformelt. Tenkte og se etter din Olive på Ravelry, glemte hjemmesiden. Men nå har jeg altså både tittet og lest.