fredag 2. juli 2010

Pinafore dress

Jeg ble på sett og vis lurt av en hobbyvenn til å kjøpe en Debbie Bliss boken "9 to 5". Jeg er temmelig lett å lede når det gjelder strikk og slikt, så det var omtrent bare noen som viste bilde av cardiganen på forsiden, så var det bestilt.


Det var på grunn av en cardigan jeg kjøpte boken. Har jeg strikket cardigan? Nei. Jeg har strikket kjole- Pinafore dress!! Ikke til meg, men til min lille datter. Pæretreet som er tidligere omtalt , har igjen kommet til nytte. Takk for det! ( Vi behøver ikke å si så mye mer om pæretreet, men min sønn påstod hardnakket at det var masse pærer på treet ifjor, og at en av kameratene hadde spist en. I mitt hode blir det da at det var en spiselig pære på treet ifjor, og den pæren var det noen andre som spiste)


Grønt gress har vi også. Eller gress og gress... det er ganske mye annet grønt som har forvillet seg inn i dette gresset. Men, som noeover40åring, så ser jeg litt dårlig, og så lenge det ser grønt ut.... Som sjef over gressklipperen, så klipper jeg bare litt oftere. Sikkert ingen som ser løvetann og annet rask da.Dessuten trenger vi løvetann til kaninene. Litt stell må de også ha, selv om jeg må innrømme at maken til sære, usosiale, ukosete dyr kan man lete lenge etter. Ikke det at det hjalp på kosefaktoren til kaninen at vi anskaffet to katter... Det ble mye tramping til tider. Nå er de arrogant overlegne til kattene ( som er noen racere til å fange insekter og fuglefjær)

Trappa vår kan jeg snakke om en annen gang, jeg nøyer meg med å slå fast at den er grå ( med store mangler!). Men, for all del, kommenter gjerne kjolen! ( Ja, det er ikke rette årstiden for ullkjoler, men jeg vet at det kommer en høst og vinter. I kjent stil har jeg tatt god høyde for det når jeg strikket. Eller kanskje det er bredden jeg har tatt høyde for...Mulig det kan brukes til godt opp i tenårene...)

Og kjolen, den er strikket i Punagarn fra Husfliden, garn av alpakka og ull. Og garnet er godt! Det har en god tyngde i seg, og er helt nydelig å strikke av. Og prisen var heller ikke avskrekkende.

Fakta:
Mønster: Pinafore dress
Garn: Puna
Pnr: 3,5 og 4
Vekt:318 g

Plaggpåplagg: Juliplagget er ferdig!
Lagerreduksjon: 7634g + 318 g= 7952 g

6 kommentarer:

lena sa...

Det så ut som en fin bok! Kjolen var kjempefin, fargen nydelig (elsker lille)!
Ha en fin helg!

Vilma sa...

Det kender jeg godt ; man køber et hæfte eller bog fordi man har forelsket sig i een bestemt ting - det ender op med at man laver noget helt andet...Kjolen er nydelig og lur mig , det kan blive efterår før vi aner. Pakke på vej til dig , ha en hyggelig weekend - under pæretræet , haha :-)

Moan sa...

Pæretreet skal jeg la vær å kommentere ;-), men kjolen blir nok en tunika om noen/endel år...
Ha en lekker helg!

gyldenkron sa...

Heheheh, du skriver så morsomt. Flott kjole ble det iallfall. Ha en fin helg

Vibbedille sa...

Nydelig kjole og koselig lesing!

Kooos deg og ha ei herlige helg!

Klem Vibbedille ;))

Margrethe sa...

Jeg ler og ler av innlegget ditt. Genialt å omtale bakgrunnen av bildene fremfor det du egentlig vil vise frem.

Vi har forresten en ekstremt sosial og kosete kanin. Det får du ved å
1) La lillebror på da 17 komme hjem med kanin etter en sommerferie med kameratene
2) La kaninen gå løs på brors rom i et par måneder siden mor mener buret var vel trangt
3) La mor i huset bli bløthjertet og innføre nedre etasje som kaninetasje

Nå er bror 19 og flytter til Grimstad til høsten. Kaninen er det ikke snakk om at han får med seg, mor trenger jo en baby i huset når alle barna er ute. Dessuten er det unektelig ganske koselig med et dyr som legger seg over beina dine når du setter deg ved pc'en, selv far som ikke liker dyr synes det. Og jada, vi har prøvd kaninen ute. Da sitter han i et hjørne av hagen og venter på å få komme inn igjen...