mandag 26. juli 2010

Hvit vest

Etter nok et ønske fra dette fortreffelige barnet jeg har vært så heldig å produsere, her er Olearia som vest ! Denne gangen strikket i Tuva, et bløtt og godt garn. Garnet tåler vask veldig godt og prisen er absolutt akseptabel. Fargeutvalget kunne vært mye bedre, men jeg kan vente litt på flere farger, jeg. Jeg har nok garn.
Jeg forbruker garn om dagen. Det er stopp på inntak. Ideene er mange, timene er . Vi har benyttet en del av ferien til å pusse opp, og det føles så godt. Litt småplukk står igjen- noen lister, et par kontakter. Men ungene har nye rom, og koser seg!


Og, ikke minst- jeg har fått mitt eget hobbyrom og storkoser meg! Måtte det bare komme flere regnværsdager...


Fakta:
Mønster: Olearia
Garn: Tuva
Pnr: 3 og 4
Vekt: 155 g

Lagerreduksjon: 9271g + 155g= 9426 g

fredag 23. juli 2010

Tea leaves cardigan

Tea leaves cardigan fra MadelinetoshDette er ikke meg- bildet er lånt av Madelinetosh- sjekk gjerne denne siden!


Dette er meg- nesten litt lookalike...

Jeg skal ikke skryte på meg at jeg er kjempegod til å ta bilder av meg selv. Og jeg ser jo at det er minst tre forhold kunne ha gjort bildet likere.


1. Jeg mangler hode.


2. Jeg hadde ikke kart tilgjengelig ( vi har en globus, men det er litt klønete å holde globus og kamera samtidig- tror jeg. Jeg prøvde ikke.)

3. Jeg har ikke satt opp håret.


( noen ville vel også tenkt på bildekvaliteten her, og det er et godt poeng)


Det som er likt, er at jeg har også noe rutete under jakken.


Jeg har valgt å ha knapper helt ned. Det er lettere å velge ikke kneppe alle knapper, enn å føle at man mangler noen knapper. Ulempen er jo at til flere knapper, til lettere er det å kneppe knappene i feil knappehull ( man vet at man ikke helt har dagen når kneppingen blir skjev, er jakken i tillegg vrang, er det bare å avskrive resten av dagen- facts of life).

Knappene er av type nøytral fra Stoff og Stil ( de heter ikke nøytral, men de ser sånn ut).

Fakta:
Pnr: samme som oppgitt i mønsteret
Garn: Cascade
Vekt: 531 g

Lagerreduksjon: 8740g+531g= 9271 g

mandag 19. juli 2010

Lommetøfler

Det kan godt være at jeg har litt større føtter enn mange andre, men str 40 i småsko, er vel ikke så ille? 39 kan godt gå bra noen ganger, alt lavere enn det er helt uaktuelt. Den perfekte størrelse for meg er 39, 5- noe som er omtrent umulig å oppdrive- iallefall i småsko.

Det er jo litt rart at jeg faktisk klarer å strikke tøfler til meg selv som blir for små... jeg vil tro at jeg kjenner føttene mine rimelig bra, etter snart å ha tilbragt 42 år sammen. Det gjør jeg altså ikke, noe som også får meg til å tvile på om jeg har føttene godt plantet på jorden og om jeg har funnet min plass her i verden. Jeg antar at føttene spiller en viktig rolle i begge utsagn.For å ikke bli fullstendig forvirret etter å ha strikket noen lommetøfler som er for små, så vil jeg forære disse til mitt tantebarn. Vi har tross alt fått køyeseng, skap, et skap til, diverse dvder, en IKEA pose med tøy- dette kun i løpet av de siste dager. Det hjelper oss lite at andre rydder og skal kvitte seg med ting, de havner her i huset allikevel. Og her begynner det å bli mye. Min bror har gitt oss sin gamle sofa og en fryser, Jeg tror disse kommer som et par, vi er iallefall fått begge deler. Så nå venter vi på at vår fryseren skal gå fyken, og vi sliter skikkelig på sofaene våre. Det siste må vi gjøre en god stund, jeg har nettopp kjøpt nye trekk... hvitt er en takknemlig farge sånn sett, men om min brors gamle sofa er stort bedre enn de ektorpene vi har- det er en annen side av saken. Nå har jeg sett mange ektorpsofaer omtalt i diverse interiørblogger, men det er lite sannsynlig at jeg kommer til å fleske til med noen interiørinnlegg. Flesket mitt får holde seg der det er, skjult av en litt høy bikinistruse når vi bader. Man skal vel aldri si aldri, så lenge disse små lommetøflene er i hus, så er ikke alt som det en gang var.
Men vi trenger jo fryser, så da må vi jo ta sofaen og. Nå er det riktig nok langt og lenge siden tilbudet kom, så for alt jeg vet kan det være gått ut på dato. Det er det sikkert mye av det som er i fryseren vår også .Og fryseren vår er skikkelig full, så jeg håper ikke den gir seg med det første. Hadde den gitt seg nå, så hadde vi iallfall blitt kvitt mye vi aldri kommer til å spise. 4 små pølsebrød fra Rimi, innkjøpt vinteren 2007 er neppe noen slager til sommergrillen.

Men lommetøfler, det kan tantebarnet mitt . Hun blir sikkert glad for de, hun er alltid glad, så om humøret hennes faller etter å ha fått disse er det et sikkert tegn på at de ikke falt i smak.

Jeg syns de er lekre, jeg da- flott farge ( som holder fluene borte) og snerten pynt. Jeg har både mer likt garn og lignende pynt, så her er det muligheter for at andre også kan noe tilsvarende.


Fakta:
Mønster: Lommetøfler
Garn: Safir ( dobbel)
Pnr: 5
Vekt: 83 g

Lagerreduksjon: 8657g+83g=8740g


fredag 16. juli 2010

Olearia

Olearia - en nydelig sak til småfrøkner! Denne er strikket etter ønske fra min datter- og den har allerede vært på sparkesykkeltur...


Sparkesykkel og sommer, det er herlig! Vi plukker jordbær i hagen til frokost, sover lenge...... ehh, ikke jeg, da. Det er et barnerom som pusses opp ( barn og barn- en 10-åring må iallefall kalles et stort barn, eller mer beskrivende- en prefjortis). Idag maler vi gulv.


Det blir litt strikketid innimellom, men ikke så mye. Det blir litt blogglesing innimellom, men det er heller ikke mye ( det går jo utover strikketid).

Over til olearia- strikket i gjesdal - som vanlig en veldig, veldig delt fornøyelse ( det gjelder meg og bomullsgarn generelt)



Fakta:

Mønster: Olearia
Garn: Bomull Sport
Pnr: 3 og 4
Vekt: 268 g


Lagerreduksjon: 8389g+268g=8657g

mandag 12. juli 2010

Bloom mittens

Bloom mittens nyyydelig vott!

Men hva var det jeg tenkte? Votter i juli? Jul i juli? Eller er jeg bare inmari flink til å planlegge? none of the above- jeg var bare på ravelry, og vips- de vottene må jeg bare strikke!
Som det meste annet i livet mitt, så går det litt etter innfallsmetoden. Jeg er egentlig veldig glad i planer-forutsigbarhet, men alt som ligner faller litt sammen som et korthus. Så da tviholder vi på de store linjene, og satser på at resten går så nogenlunde bra.

Som vanlig, fornøyd, jeg. Har brukt litt sånn en og to nøsteinnkjøp. Det er et par rosa border i denne votten, men jeg ser jo at den ikke synes så veldig. Men de er der ( og jeg bruker ikke rosa neste gang...) Jeg har brukt tynnere pinner enn oppgitt, på pnr 3,5 ble disse store. Borden øverst kan virke noe vid, men her skal det brettes, og da blir det fint.

Og nå er det sommer, dere- late dager, lange kvelder og slappe morgener! Grilling og lette middager!

Jeg har begynt å lese serveringstips på baksiden av diverse matprodukter- fisk med purre, mandler og druer- det var faktisk godt. Men, lasagne med fisk? Tror ikke det, nei..

Fakta:
Garn: ullgarn med strikkefasthet 22m = 10 cm
Pnr: 3
Vekt: 119 g

Lagerreduksjon: 8270+119=8389 g

torsdag 8. juli 2010

Kluter!!!

Det ser ut til at det å produsere kluter er ei sommergreie for meg. Når jeg samtidig blir kvitt ymse rester med bomullsgarn, må jeg si meg noe over gjennomsnittlig fornøyd. Hva bruker man rester av bomullsgarn til, lissom ( ja, jeg svarer like godt selv, jeg- grytekluter, vesker, teppe, bordskåner , for å nevne litt) Nå har jeg ei lita jente som tydeligvis er veldig glad i rosa (BOMBE- finnes det jenter på 5 år som ikke liker rosa?), og lilla- hun har nappet til seg rosa og lilla klut, og det skal brukes til en eller annen dukkegreie

Resten av klutene er hun ikke interessert i, utover å belære sin mor om fargesammensetninger og hva som går og ikke går. Grønt er ikke fint til noenting. Med en mor som er veldig glad i grønt, ser jeg jo at dette kan bli litt utfordrende.


Men det som er utfordrende, det er å dra på IKEA, med barn. Da hjelper det lite med hurtigkasse for inntil 15 varer, barnestasjoner plassert rundt. Et barn og planlagt innkjøp, ja de tror jeg skal gå. Tre barn og mistet lapp med planlagte innkjøp? Det går det også- bare man klarer å komme seg i riktig kø, på riktig plass før ungene finner på for mye. IKEA trenger ikke hurtigkasser, de trenger kasser for de med og uten barn. Eller for de med barn som absolutt ikke burde dratt til IKEA i utgangspunktet. Jeg hadde passet inn i køen for: "De som syns det er greit at ungene støyer, så lenge de ikke kjører på noen."

Kluter , det kjøpte jeg ikke- og jeg glemte telysene. Men, jeg kom da hjem med nye trekk til sofaen, åtte grønne blomsterpotter som jeg bare MÅTTE ha, og ymse andre ting. Også grønne blomsterpotter, da- kan dere tenke hva jeg får høre av min lille fargekonsulent? Og det er ikke jeg som har ansvaret for blomster her i huset engang! Typisk IKEA-blemme...

Fakta:
Garn: Diverse bomullsgarn ( mulig Tuva og bomullsSport)
Heklenål: 3 og 4
Mønster: Diverse funnet på nett... Hvis det kommer ønsker, kan jeg vel ta meg tid til å finne en link eller tre...
Vekt: 318 g

Lagerreduksjon: 7952+ 318=8270 g

fredag 2. juli 2010

Pinafore dress

Jeg ble på sett og vis lurt av en hobbyvenn til å kjøpe en Debbie Bliss boken "9 to 5". Jeg er temmelig lett å lede når det gjelder strikk og slikt, så det var omtrent bare noen som viste bilde av cardiganen på forsiden, så var det bestilt.


Det var på grunn av en cardigan jeg kjøpte boken. Har jeg strikket cardigan? Nei. Jeg har strikket kjole- Pinafore dress!! Ikke til meg, men til min lille datter. Pæretreet som er tidligere omtalt , har igjen kommet til nytte. Takk for det! ( Vi behøver ikke å si så mye mer om pæretreet, men min sønn påstod hardnakket at det var masse pærer på treet ifjor, og at en av kameratene hadde spist en. I mitt hode blir det da at det var en spiselig pære på treet ifjor, og den pæren var det noen andre som spiste)


Grønt gress har vi også. Eller gress og gress... det er ganske mye annet grønt som har forvillet seg inn i dette gresset. Men, som noeover40åring, så ser jeg litt dårlig, og så lenge det ser grønt ut.... Som sjef over gressklipperen, så klipper jeg bare litt oftere. Sikkert ingen som ser løvetann og annet rask da.Dessuten trenger vi løvetann til kaninene. Litt stell må de også ha, selv om jeg må innrømme at maken til sære, usosiale, ukosete dyr kan man lete lenge etter. Ikke det at det hjalp på kosefaktoren til kaninen at vi anskaffet to katter... Det ble mye tramping til tider. Nå er de arrogant overlegne til kattene ( som er noen racere til å fange insekter og fuglefjær)

Trappa vår kan jeg snakke om en annen gang, jeg nøyer meg med å slå fast at den er grå ( med store mangler!). Men, for all del, kommenter gjerne kjolen! ( Ja, det er ikke rette årstiden for ullkjoler, men jeg vet at det kommer en høst og vinter. I kjent stil har jeg tatt god høyde for det når jeg strikket. Eller kanskje det er bredden jeg har tatt høyde for...Mulig det kan brukes til godt opp i tenårene...)

Og kjolen, den er strikket i Punagarn fra Husfliden, garn av alpakka og ull. Og garnet er godt! Det har en god tyngde i seg, og er helt nydelig å strikke av. Og prisen var heller ikke avskrekkende.

Fakta:
Mønster: Pinafore dress
Garn: Puna
Pnr: 3,5 og 4
Vekt:318 g

Plaggpåplagg: Juliplagget er ferdig!
Lagerreduksjon: 7634g + 318 g= 7952 g