søndag 9. januar 2011

Tøfler til gutt og mann

Selv om tøflene heter "Tøfler til gutt og mann", så var disse tøflene påtenkt meg. Sånn ca str 40 ville passet helt flott. Til meg. Det var iallefall planen.
Opprinnelig er disse strikket i finullgarn, så er det oppgitt i boken. Finull er vanligvis pnr 3. Men jeg ville jo ikke bruke finull, jeg ville bruke simbagarn.

Og jeg har brukt simbagarnet mitt (merk: simbagarn er langt tykkere enn finullgarn) og samme pinnetykkelse som er oppgitt i boken.

I mitt hode var det en tanke om at disse egentlig kom til å bli de temmelig store, og denne tanken gikk over i at dersom de ikke passet til meg, så ville de passe til Mannen. Slik så de ut før toving...

..og slik så de ut etter toving...

De er hverken størrelse 40 eller 43- dette er mer størrelse 32/33.
Konklusjonen er at simba tover noe sinnsykt! Men det gir tykke, gode tøfler, og så lenge man har noen som kan bruke det man lager, må man vel være fornøyd!

Fakta:
Mønster: "Tøfler til gutt og mann" fra boken " Strikk og tov " av Gerd Fjellanger.
Garn : Simba fra Europris
Pnr: nr 5
Str 33/32
Vekt: 102g

Alonger:
BOOST
Kinderegg: 2 av 3- noe til føttene og lagergarn - det var jo i utgangspunktet et egoprosjekt, men det har gått ut... nytt egoprosjekt følger!

Forbruk: 125g+102g=227g

5 kommentarer:

lise sa...

De ble nå veldig søte da - og du har vel noen som passer - eller kan vokse i dem, eller?

Ann Kristin sa...

Nemmen heledussen så søte sokkene ble..søtere små enn store, får håpe noen små føtter kommer inn i dem og får varme.Koselig blogg forresten:)

Hanne sa...

Den boka har jeg også. Kanskje jeg skal prøve meg på et par slike en gang. Dumt størrelsen ble mindre enn tenkt da, men da har du en fin gave liggende :)

Moan sa...

Håper de finner en ny eier. :-)
Hvem vil ikke like å gå med disse?

Pringeling sa...

hehe, det er ikke lett med den tovinga nei... Men søte ble de :)