mandag 17. januar 2011

Lang lue med dusk

Jeg tror jeg snart har strikket alle aktuelle luer fra Arne og Carlos heftet. Her er iallefall jentungens favoritt- i knallspreke, egenvalgte farger!Den perfekte lue for enhver folkemengde- her er det bare å ha call på lue, så vet jeg også hvor ungen er. (Ikke det at det er noe problem, hun slipper sjeldent fra dragemammaens falkeblikk)

Luen er iallfall i bruk daglig. Til tross for at den siger litt. Jentungen var skikkelig stolt- noen hadde spurt hvor luen var kjøpt... Sånn er det å ha en strikkemamma- det strikkes i hytt og pine. Ei lue her, en hals der- her finnes noe til enhver anledning- og litt til.

Den fargerike luen har iallefall en flott dusk. Og jeg har laget meg flere papprundinger til i lage dusker med.

For de som lurer på hvordan jeg lager dusk- hvis du lager to like smulteringer og surrer garnet gjennom hullet og rundt- klipp opp mellom de to platene, dra de litt fra hverandre, surr tråd rundt og FOR GUDS SKYLD- knyt HARDT. ( Nå har egentlig ikke Gud noen ting med dette å gjøre, slik jeg ser det, men det er iallfall viktig å knyte hardt.)

Nå gjenstår det kun å strikke en lue til fra heftet ( jeg har allerede strikket bublelue, blogges snart)- det er den med hanekam- og den er ikke til meg!

Fakta:
Mønster: "Lang lue med dusk" fra Arne& Carlos for Dalegarn
Garn: Freestyle
Pnr: 3.5 og 4

Vekt: 97 g

Alonger:
BOOST

Forbruk: 435 g + 97 g= 532 g

8 kommentarer:

Hanne sa...

Så stilig den ble :D

gyldenkron sa...

Den var skikkelig flott. EN av de fineste i heftet, tror jeg. Og flotte farger

Litt av Mitt sa...

Så fin den ble! Tøffe farger! Ser du har strikket flere andre også, det er så mange fine luer i det heftet. Jeg har strikket Geometrisk mønster, islenderlue og nå er jeg i gang med fletteluen. Har ikke blogget dem enda, men det kommer straks ;)

Seascape sa...

Så fin luen ble. Jeg forvillet meg helt bort i alt det fine du har heklet i hexagonmønster. Min første hexagon lapp ble heklet i går og nå gleder jeg meg til å hekle flere lapper etter å ha sett på alt det fine du har laget i lappene. Ha en riktig fin dag.

lise sa...

Nydelig - og hun er flink med farger, datteren til drakemammaen.

Xhantippe sa...

Den ble kjempefin!

Pringeling sa...

Så flott den luen ble! Det er kanskje den luen i heftet jeg har mest lyst på.. *vurdere å lære meg å strikke med to farger*

Vilma sa...

haha , nu kan du kalde dig Luefabrikant :-)) Tror osse jeg skal have det hæfte .

God uge klem Vilma