onsdag 2. desember 2009

Heklekurv

Jeg har kanskje ikke fortalt om min frykt for at jeg og min familie skal svineinfluensa.
Det at ikke alle kunne vaksine med engang, var tungt å svelge. Men, jeg tømte mitt lokale apotek for smertestillende, hostedempende, slimløsende, nesespray, saltvannsnesespray, halstabletter og magetabletter. På vei hjem, kom jeg på at jeg ikke hadde nok C vitaminer, og tok med meg det siste de hadde av C-vitaminer, nypeekstrakt og forkjølelsesforebyggende vitaminer fra min lokale Remabutikk. I tillegg er da alle i familien tvangsforet med tran, små særheter har fått sin egen tran... Dagen før tamiflu ble allment tilgjengelig, var jeg på apoteket og krevde å kjøpt noen pakker. Det fikk jeg ikke, men gjett hvem som var først i køen dagen derpå? Lapp nr 1, den var min ( med hjelp av litt spisse albuer...) Straffen for min iver var selvfølgelig at min apotekdame tok betalt til full pris- to pakker tamiflu til godt over kr 500... Men jeg fikk pengene igjen et par dager etterpå.

Nå er vi vaksinert, skolegutten får snart vaksine, og jeg har ikke hatt bruk for noe særlig av innkjøpte remedier. ( Mannen, derimot- han har vært skranten de siste dagene og har vært og snoket i lageret.)


Med alt som jeg handlet inn, så trengte vi en sak å ha ting og tang i.


En heklet kurv, kanskje?

Disse kurvene er enkle å hekle, start med noen luftmasker, hekle nok fastmasker i ringen, så to fm i hver fm, neste runde- to fm i 2.hver fm, neste runde, to fm i 3. hver fm osv. I fm det ikke hekles dobbelt i, hekles det enkel fm. Når bunnen er stor nok, hekles bare en fm i hver fm- og man kan jo avslutte med en snerten kant?


Og resultatet kostet helt sikkert mindre enn en 50- lapp, selv om man ikke bruker restebomullsgarn...


5 kommentarer:

Jane sa...

Kjempefin og praktisk kurv :) Historien om handleturen (og hamstringa) enda bedre, jeg ler meg fillete... :)

Ha en strålende dag!

sol sa...

Søt kurv :)

amylin sa...

Fin kurv!

Hanne sa...

Søt kurv. Greit å få samlet alt i en kurv da.

Elins Strikkeri sa...

Flott kurv, forstår godt at du trengte noko til å ha alle medisinene i:))