onsdag 16. desember 2009

Babette blanket

For meg er det litt galskap å hekle tepper. Det blir mengder med lapper som skal sys sammen og enda større mengder med trådender som skal festes. Men, jeg gjør det! Og tenker at, mine hjemmeheklede tepper er helt sikkert mye bedre enn alskens tepper man kan kjøpt på for eksempel Kid. Garnet koster vel omtrent det samme som et teppe på en kjedebutikk, raskt å kjøpe ( men det blir gjerne litt dyrere å gå i butikk- fristelser, veit du, livets krydder...). Men, kjøpetepper gir ikke samme sjelero som det å sitte og hekle. Så da. Og en kropp ute av funksjon trenger sjelero. Jeg kom over et teppe i en bok i en blogg... Bloggen til den gode feen.


Jeg har lenge tenkt å lage et teppe til min sønn, men da er det dette med å riktige farger, riktig mønster osv. Riktige farger i dette tilfelle er tre ulike gråfarger og en blå. Alle gråfargene hadde jeg i lageret, den blå er innkjøpt for anledningen.Rutene er som babette blanket, men jeg lager alle like store. Utfordingen for meg er om jeg skal sy sammen etter en plan eller bare sy sammen.

Og mens jeg tenker, så hekler jeg lapper.Jeg har valgt å hekle syv omganger, det blir passe størrelse for mine ruter. Ullteppegarn fra Sparkjøp og heklenål nr 3,5.

Jeg er litt spent på hvordan det holder seg i bruk, men ifølge Evas Univers, så oppfører det seg bra.Årets andre pepperkakebakst er gjennomført, denne gang med selvlagd deig og egen mal til pepperkakehus. Pepperkakehusene kommer til å bli sinnsykt rare, hvis jeg er så heldig å de sammen.


Uansett resultat, så skal de blogges... fredag, tenker jeg. Imorgen er det julenisseløp på skøyter.

Det blir julekos, det!

7 kommentarer:

Frk. Chilli sa...

Jeg har utall med ruter i forskjellige farger som ligger, eller dvs i fargetoner, heklet noen lapper og gått lei, startet på nye fargetoner og gått lei:) Og ikke passer de forskjellige fargetonene sammen heller.... Men jeg bøyer meg i støvet over de som ender opp med noe som er større enn et dukketeppe. Drømmen min er å en gang ha et selvlaget et:) Gleder meg til å se ditt ferdig:)

Lunamon sa...

Stå på, teppene blir så fine så. jeg har heklet 2 voksne og 3 til barn i år. Blogget det seneste idag faktisk.
Kos deg med en og en lapp.
jeg har heklet dem sammen, begynner i det ene hjørnet og monterer diagonalt.
Etter det første bestemte jeg meg for å avslutte med samme farge på alle, og montere med den fargen, ble penest.

Vibbedille sa...

Det er KNALL med babett!!Hr et i kurven eg og....sukk. Planen er å ha det ferdig til mai for da blir storesøs 50! Ypperlig gave det! ja forsomdu sier,ingenting kan slå eg heklet teppe!!!

Kooos deg og nyyt herlige dager!

HO HO HO

Juleklem fra Vibbedille ;))

Lunamon sa...

Ja da er du overberbesvist om at du må fortsette jobben! hurra :o)

Jeg hekler sammen gjennom begge løkkene dvs 4 tråder med lappenene liggende rette mot rette.

og ja jreg monterer underveis. mye lettere å holde motivasjonen npr det ikke er så mange lapper i slengen.

God jul til deg.

MirreVirre sa...

Det er alltid godt å ha et teppe å hekle på =) Jeg har to liggende som er godt påbegynt, men de skal vel bli ferdig en gang =) Også er det greit å ha noe å kose seg med når kroppen ikke vil samarbeide. Den går jo som regel med på å sitte i en stol og hekle eller strikke ;)

Velkommen til min kreative verden sa...

Her var det mye fint. Du er produktiv: ) Hekle lappene dine er utrolig flotte. fine farger og mønster

MirreVirre sa...

Jeg har den amerikanske versjonen, men har jo sett at den har kommet i norsk utgave med fargebilder og alt... ble litt misunnelig på den boka! Kanskje noen ville ha lyst til å gi meg den til jul... tihi