mandag 22. februar 2010

Paper Doll Mittens

Er ikke disse herlige?Paper Doll Mittens er strikket i finull fra Husfliden. Dette er det beste garnet til votter, det tover litt etter vask, tover mer i bruk og er gode og varme.

Mønsteret finner du her. Jeg har brukt pnr 2, lagt opp etter minste størrelse, men brukt lengde til den største størrelsen. Og antall masker på tommelen tilsvarer den største størrelsen. Disse passer da til min femåring. Ikke bare det at de passer femåringen, de matcher også resten av garderoben ( som består av MYE rosa)

Jeg synes disse vottene er helt nydelige, papirdukker med kjoler- det er bare så søtt!


Så da kan tutlemor bare komme seg å ut i kulda og måke...
... Neida, hun må ikke det. Mammaen er møkk lei kulde og snø, og har funnet ut at det er flott å være inne når det er over 10 kuldegrader, vind og snø. Kuldegrader over 10 og sol går fint, men det får da være grenser for hva man kan godta av dårlig fjellvær når man tross alt bor på det sentrale Østland, i et tettbebygd, veletablert villastøk i en av Norges større byer. Ærlig talt, jeg legger inn protest!
Mens jeg protesterer, skal iallefall ikke barnet fryse i sine flotte, rosa papirdukkevotter.
Ha en flott dag!
Hilsen Protestmammaen.
...sniker inn litt mer om vottene

Fakta:
Garn: Finull
Pnr: 2
Vekt: 50 g

Lagerreduksjon: 2547g + 50 g = 2597 g

lørdag 20. februar 2010

Rosa sjal

Jeg trang et rosa sjal til en grå jakke. Rosa og grå er ikke akkurat mine farger, men jeg har en grå jakke, og ville ha et rosa sjal til denne grå jakken. Grå og rosa får meg til å se skikkelig vinterblek ut, men det er tydelig at jeg ikke bryr meg så mye om det. Rosa sjal til grå jakke er fint.


Jeg har heklet etter mønster fra Garnstudio og brukt New Zealand lammeull. Garnet er kjøpt hos 123knit. Denne butikken begynner vel å bli ganske kjent for mange og er en nettbutikk jeg varmt anbefaler. Fargen kan kun beskrives som nydelig gammelrosa. Jeg må innømme at jeg har et godt utvalg av New Zealand lammeull. Jeg kunne valgt en lyserosafarge, men det hadde blitt feil. Lyserosa får meg til å litt gustengul ut. Heller blek og fattet enn gusten og grå.

En søt heklekant rundt hører med.
Og, ja, vi har sånne striper på gulvet ( det er ikke en løs tråd eller lignende) . Vi har da tross alt barn som leker inne og det har blant annet inkludert trehjulssykkelkjøring ( noe som ikke gjør underverker for parketten), ski og skøyter på teppe ( jeg håper de holdt seg på teppet- litt teppelo under ski gir godt feste, men dårlig glid- det samme gjelder gress). Og hvis du etter dette tror jeg er for fri barneoppdragelse, så tar du feil. Som min sønn sier: Slapp av, mamma, kuul'n i revers.

Bare for å ha sagt litt om været- jeg liker det ikke.
Fakta:
Mønster: Garnstudio
Heklenål: Ja ( mulig det var 3 eller 3,5)
Vekt: 132 g

Lagerreduksjon: 2415g + 132g = 2547 g

torsdag 18. februar 2010

Central park hoodie

Jepp!!! Omsider er julehoodie klar! Som kjent varer jula helt til påske, så jeg er jo ferdig i god tid... :-)

Jeg har strikket i lettlopi fra Birgirsdottir. Dette er forøvrig en butikk med fantastisk service, jeg har vært på hjemmeadressen og kjøpt garn og jeg har fått lov til å hente garn her i Drammen ( så er iallefall portoen spart).

Jakken er strikket i 44 inch. Jeg kunne kanskje ha valgt en størrelse mindre, men jeg liker den slik som det er. Det er ikke for stor, men har akkurat det ekstra den skal ha, slik jeg ser det.
Jeg valgte å strikke brede kanter og hekle på knappehemper. Knappene er bambusknapper, innkjøpt på Stoff og Stil for leeenge siden.
Dette er baksiden av hetta . Jeg har strikket flette helt opp. Det var så greit å fortsette med flette når man først hadde begynt, så da stoppet ikke jeg før jeg måtte.
Ikke det at fletta er så synlig, men den er nå der.

Det er ikke alltid lett å ta bilder av seg selv, men jeg prøver...

Jakken veier kun 521 g ( og jeg sitter da med ca 250 g grønn lettlopi i "rest")

Alongoppdatering:
Lagerreduksjon: 1894 g + 521 g = 2415 g
Julehoodie: Jess!!!
Plagg på plagg: Plagg nr 2 for februar



onsdag 3. februar 2010

Hals og punagarn

Dette er garnet schulana pacolana, kjøpt på Husfliden. Jeg tror det er det samme som puno garn, punogarnet selges på Husfliden. Et helt nydelig, bløtt og herlig garn!



Det var en i huset her som absolutt trang en hals, men det er dette med å finne riktige garnet. Jeg er litt sånn at jeg er nødt til å ha det rette garnet til det rette prosjektet, hvis ikke blir det ikke riktig. Og dette garnet, det er det perfekte garn til hals, mykt og kløfritt! Det jeg kan utsette på garnet, er at det røyter litt-kuldekremen blir litt hårete. Niåring med skjeggvekst er ikke akkurat det man forventer. Garnet siger litt også, men det kommer det et innlegg om senere. Dette er iallefall et godt garn til hals!


Fakta:
Halsen veier 59 g.
Garn: schulana pacolana
Pnr: 4,5 og 5
Mønster: Halsen i nøstebarnboka

Alongoppdatering:
Lagerreduksjon: 1835 g +59 g= 1894 g
Ingen bønn: 940 g +59 g = 999 g
Nå går vi ut i snøværet- kattene må ha mat, det må måkes litt og vi skal levere bursdagsinvitasjoner.
Ha en flott dag!

mandag 1. februar 2010

Amelia

Say hallo to Amelia!Amelia har vært ferdig en stund. Ferdig i betydningen, stadiet før : Hvilke knapper skal jeg velge?

Jeg valgte lilla knapper. Selvfølgelig har jeg kjøpt tre ganger så mange knapper som jeg trenger, jeg hadde jo glemt at det kun var knapper øverst... (* klask i panna*) . Eller, kjøp av knapper foregår mer som: Nå skal jeg kjøpe knapper. Og i butikken: Vet jeg hvor mange knapper jeg skal ha? Nehei. Har jeg tatt med fargeprøve? Nehei. Og en lillafarge tatt etter husken er gjerne ikke den samme som er hjemme. Her snakker jeg virkelig av erfaring og etter hukommelse ( det hender jeg har GOD hukommelse på noen områder, jeg nevner i fleng: feilkjøp av knapper, kjøp av feil knapper, kjøp av knapper av feil størrelse, kjøp av feil antall knapper, gjenglemming i butikken av tattmedknapphjemmenfraforåfåriktigknappogstørrelseknapp - som også er den knappen som gjør at jeg har riktig antall osv)

Amelia er iallfall et strikkerøy jeg kan anbefale- riktignok hvis du syns det er greit å strikke vrangt. Jeg har brukt peruvian highland wool fra 123knit. Jakkesaken veier 480 g, dvs 10 nøster. Lillafargen i dette garnet er helt nydelig, og garnet er behagelig å strikke med. Jeg har strikket february lady jacket av dette garnet tidligere, og det holder seg bra.

Dagen idag? Det er kaldt, vi fyrer i peisen og holder kattene inne. Jeg og tutlemor skal skrive bursdagskort, planlegge 5-årsbursdag til helgen. Vi er litt sent ute, men når man er så heldig å egenprodusert julepresang, så får vi heller godta litt forsinket bursdagsfeiring. Drømmen i år er discobursdag. Det spørs om ikke pappaen må ut å kjøpe discokule. 9- åringen tuslet til skolen, godt innpakket, med kuldekrem. Jeg tror jeg skal spandere kakao og ostesmørbrød når han kommer hjem. Og Mannen, da, som syklet til jobb, uten hverken boblebukse eller stillongs, han må ha hatt det kaldt...

Og lageret, det er redusert med ytteligere 480 g, og det betyr at jeg har redusert lageret med tilsammen 1355g + 480 g= 1835 g.