mandag 1. februar 2010

Amelia

Say hallo to Amelia!Amelia har vært ferdig en stund. Ferdig i betydningen, stadiet før : Hvilke knapper skal jeg velge?

Jeg valgte lilla knapper. Selvfølgelig har jeg kjøpt tre ganger så mange knapper som jeg trenger, jeg hadde jo glemt at det kun var knapper øverst... (* klask i panna*) . Eller, kjøp av knapper foregår mer som: Nå skal jeg kjøpe knapper. Og i butikken: Vet jeg hvor mange knapper jeg skal ha? Nehei. Har jeg tatt med fargeprøve? Nehei. Og en lillafarge tatt etter husken er gjerne ikke den samme som er hjemme. Her snakker jeg virkelig av erfaring og etter hukommelse ( det hender jeg har GOD hukommelse på noen områder, jeg nevner i fleng: feilkjøp av knapper, kjøp av feil knapper, kjøp av knapper av feil størrelse, kjøp av feil antall knapper, gjenglemming i butikken av tattmedknapphjemmenfraforåfåriktigknappogstørrelseknapp - som også er den knappen som gjør at jeg har riktig antall osv)

Amelia er iallfall et strikkerøy jeg kan anbefale- riktignok hvis du syns det er greit å strikke vrangt. Jeg har brukt peruvian highland wool fra 123knit. Jakkesaken veier 480 g, dvs 10 nøster. Lillafargen i dette garnet er helt nydelig, og garnet er behagelig å strikke med. Jeg har strikket february lady jacket av dette garnet tidligere, og det holder seg bra.

Dagen idag? Det er kaldt, vi fyrer i peisen og holder kattene inne. Jeg og tutlemor skal skrive bursdagskort, planlegge 5-årsbursdag til helgen. Vi er litt sent ute, men når man er så heldig å egenprodusert julepresang, så får vi heller godta litt forsinket bursdagsfeiring. Drømmen i år er discobursdag. Det spørs om ikke pappaen må ut å kjøpe discokule. 9- åringen tuslet til skolen, godt innpakket, med kuldekrem. Jeg tror jeg skal spandere kakao og ostesmørbrød når han kommer hjem. Og Mannen, da, som syklet til jobb, uten hverken boblebukse eller stillongs, han må ha hatt det kaldt...

Og lageret, det er redusert med ytteligere 480 g, og det betyr at jeg har redusert lageret med tilsammen 1355g + 480 g= 1835 g.

6 kommentarer:

Moan sa...

Det finnes så mange flotte farger, men jeg ender oftest omm med grå eller sandfarget...
Skulle ønske jeg var like modig som deg! Og flikn, for denne var (ER) flott!

Tittei sa...

Utrolig lekker jakkesak. Og selvsagt den flotteste fargen, lilla!

Blomstermamma sa...

Kjempeflott! Her er det nesten bare lilla strikking om dagen, så dette gikk rett inn hos meg! Ha en fin uke!

Frk.Badegakk sa...

ÅJ!!!
Vakker vakker vakker!!!!
Knapper er halve jakken, og for en ihuga knappeentusiast som meg så er det halve morroa også=P
Gratulerer med fullført strikkeprosjekt. Unnskyld, fullført knallfint strikkeprosjekt!

Hanne sa...

Kjempe fin "Amelia" :)

gyldenkron sa...

Så deilig genser, og så fin som den ble med de knappene. Jammen er du flink til å slanke garnlageret ditt (men er du som meg, så kommer det vel en del inn igjen og ;) )