lørdag 3. april 2010

Playful stripes cardigan

Det er nesten så man ikke ser linselusa.... Den lille, litt useelige svarte prikken på bildet, er katten vår, dvs en av de. Hun er tydligvis av den oppfatning at dette var et godt sted å ligge. Og da ligger hun der, uansett hva dette mennesket hennes måtte mene. Men, det er klart, når mennesket ikke gir noen ekstra oppmerksomhet, og bare står der med noe som sier " klikk", da går vi mer drastisk til verks, som f.eks å kvesse klørne på et buksebein... "grøss".
Nå som katten er gått, kan mor danse på bordet.
Jeg har strikket Playful Stripes Cardigan, igjen. Dette er et mønster jeg virkelig kan like! Denne gangen har jeg brukt dobbel New Zealand lammeull fra 123knit, strikket på pnr 4. Dette gir meg en strikkefasthet på 20 m = 10 cm.

I mønsteret er det lagt opp til at rillene skal strikkes på tynnere pinner, men bare en kvart størrelse. Så innholdsrikt er ikke mitt strikkepinnelager, at jeg har disse kvarte størrelsene. Så da ble det samme pinnene på hele jakken, og det fungerte meget bra!

Knappejakten endte denne gangen på hjerter og smileys. Sydd på etter pinlig nøyaktige instrukser fra den blide mottaker av jakken- mitt lille vidunder som er 5 år.

Veldig fornøyd med dette resultatet. Lammeullen skal ikke klø, men det ble litt stikkete under en vindjakke - akkurat nederst på ermene ble det litt trangt, og da stakk det litt. Men, denne er tenkt å ha under en boblevest. Og det blir ikke trangt noen steder.

Fakta:
Garn: New Zealand lammeull
Pnr: 4
Vekt: 250 g
Alonger:
Rundfelling: Enda et bidrag
Plaggpåplagg: Marsbidrag
Lagerreduksjon: 3150g + 250 g = 3400 g

13 kommentarer:

sipusa sa...

Nydelig jakke! Er stor fan av striper da, og kombinasjonen rosa + grå synes jeg også er fin så det er ikke rart jeg liker jakka:-D

Hanne sa...

Kjempe fin jakke :D jeg har en hvit sånn linselus, det er rart med det at når noe strikkerier skal fotograferes da er de firbeinte på plass, helst midt oppå strikkeriene :P

Margrethe sa...

Kjempefin! Jeg elsker jo rosa, så ikke rart jeg liker den :)

Smarie sa...

Kjempeflott jakke ;o) Og lekre farger ! Ha en fortsatt god påske!

Frk. Chilli sa...

Den ble jo bare knallfin:)
Spørs om ikke frøkna mi og må ha en sånn en på sikt;)
Fortsatt god påske!

Judith sa...

Kjempefin jakke! Den ser deilig og god ut.
Veldig mye fint du har strikket ellers også.

pulver sa...

Fantastisk jakke, skikkelig fin. Den ser deilig og varm ut.
Linselusa var veldig søt, skulle gjerne hatt en slik. Sist jeg hadde katt ville den helst ligge oppå strikketøyet mens jeg strikket, og den hjemmestrikkede julenissen ble brukt som katteseng. Jeg tror kattene liker lukta av sine kjære i strikkeplaggene vi lager.

Rigmor sa...

så flott jakke!!!! Super super!!
Ha en flott påske videre!

Helen Brekke sa...

Den var kjempefin! Fekk lyst på ei slik sjølv eg.

amylin sa...

Veldig fin jakke og morsomme knapper.

Niella sa...

Så utrolig fin! den tror jeg mottakeren blir glad for

Ruth sa...

Kjempefin jakke!

nragnhild sa...

Den jakken var nydelig!