onsdag 17. mars 2010

Lizzy

Her er Lizzy . Og Lizzy, det er en sokk som skal være grå! Og man har da grått Siljagarn tilgjengelig...

Jeg liker siljagarnet jeg, og det er et godt sokkegarn. Holder seg i vask og holder seg i bruk. Men, de blir slitt, som alt annet garn. Tidligere strikket jeg sokker i dette garnet på pnr 3 garnet, men har nå gått over til pnr 2,5. Sokkene blir de tettere og holder seg bedre. Jeg strikker gjerne forsterket hær også, men i denne oppskriften fortsetter mønsteret ned på hælen. Jeg syns det er stilig med rett/ vrang på hælen, men om det holder seg noe bedre, det vet jeg ikke.

Lizzy har relativt mange vrangmasker. Noen har strikket sokken på vrangen slik at det bli mest rette masker, men jeg har nå strikket vrangmaskene jeg. Jeg har egentlig ingenting imot å strikke vrangmasker, og jeg er litt sånn at , står det at man skal strikkes vrangt, så gjør jeg det.
Jeg har modifisert litt... til tross for min trang til å følge oppskrifter. Jeg droppet mønsteret på foten. Jeg syns sokkene er finere når "grunnmønsteret" forsetter helt frem.
Jeg skal strikke en del sokker dette året- 52 par. Dette er det sjette paret. Og du sier- Åj- da er det en del igjen... Ja, det er det- og jeg har noen halvferdige og single sokkerpar som jeg har tenkt å bli ferdig med, så så gæli er det ikke.
Fakta:
Mønster: Lizzy
Garn: Silja
Pnr: 2,5
Vekt: 85 g

Alonger:
52 par sokker: 52 - 6 = 46
Duss 2010: Jess!

Lagereduksjon: 2707 g + 85 g = 2792 g

6 kommentarer:

Hanne sa...

Kjempe fine sokker :) Håper ikke de slites så fort disse da :) Jeg synes det er så kjedelig når de blir så fort slitt sokker som en har brukt tid på å strikke.

sol sa...

De ble flotte! Lykke til med resten av sokkeparene :)

Frk.Badegakk sa...

De ble kjempefine! Og enig med deg at de tar seg godt ut i grå! Litt sånn som med sokkene i Tilbehørsalongen. Jeg har fått det i hodet at de må være grå, men hvis de skal være det så må jeg kjøpe garn... Derfor har jeg forløpig ikke begynt på de..=P

Hege sa...

Så flotte sokker!

Rigmor sa...

kjempe fine sokker! Det mønsteret er jo så enkelt, fint og gjør så mye av seg. Dessverre er det vrang maskene som får meg til å få kalde føtter ;)
ha en fin uke videre!

KRØLLEMIKKEL sa...

Så flotte sokker!