søndag 27. februar 2011

Coline

Endelig- en lue til meg selv! Denne har jeg ønsket meg lenge- og endelig!
Jeg har strikket vrangborden litt lenger, men ellers fulgt oppskriften. Brukte litt tynnere pinner og strikket etter størrelse l- passer veldig bra!


Det finnes også en hals i samme mønster, og den står også på todolista. Men først- vinterferiestrikk!!! Og det betyr at jeg har begynt på et helt nytt prosjekt, en skikkelig lekker jakke!

Nuvel, her er iallefall lua!

Og sånn helt på tampen- jeg har gått lang skitur med unger idag. Og Mannen, som var hjemme, han er så sliten at han ligger på sofaen og sover. Kanskje stillheten ble for tung å bære, hva vet jeg.
Fakta:
Mønster: Corinne
Strl: L
Pnr: 4,5
Garn: Peruvian Highland
Vekt: 80
Alonger:
Kinderegg: egoprosjekt og lagergarn... det ser ut til at jeg har et par halvfylte kinderegg, gitt.

Forbruk: 2279 g + 80 g = 2359 g

tirsdag 22. februar 2011

Hals

Halser er helt klart en slager denne sesongen. Jeg har strikket noen, og her er en til!Garnet er kjøpt på Sofie i Oslo- for omtrent ett år siden. To nøster kjøpte jeg. To nøster- det er egentlig ikke brukende til noe... men en hals i nettmasker, det er det nok til!



Digger fargen, digger strukturen, digger alt med denne halsen!



Fakta:
Mønster: Nettmasker...
Garn: Filatura di crosa Fancy: Alieso ( 75%ull, 15% alpakka, 10 % akryl)- Helt greit garn, men ikke akkurat verdt prisen ( mener at det kostet litt mer enn "vanlig" garn..)
Pnr: 10
Vekt: 90g

Alonger:
Kinderegg: egoprosjekt og lagergarn- mangler en...

Forbruk: 2189 g + 90 = 2279 g

lørdag 19. februar 2011

Bievest fra Pickles

Bievesten fra Pickles!Ikke like kort som originalen, ikke samme garn, men det har da gått bra for det... Vesten passer meg perfekt!

Jeg har brukt artic fra europris- billig garn, men det er helt fint. Ikke nupper det, det klør ikke mye og det er godt å strikke av .

Noen forandringer har jeg gjort i forhold til mønsteret- den mest fremtredende er at jeg har strikket den lenger.

Vesten er blitt akkurat som jeg ville ha den- et nytt favorittplagg!

Fakta:
Mønster: Bievest fra Pickles
Garn: Artic
Pnr: 6
Vekt: 312

Alonger:
Kinderegg: egoprosjekt og lagergarn og inngår i annen along- skikkelig kinderegg!
Dufa: denne ble jo liggende litt, da

Forbruk: 1877g+ 312g= 2189 g

onsdag 16. februar 2011

skjerf med blomst

Et enkelt, lite skjerf, med en enkel liten blomsternål.

Akkurat passe pynt i halsen, akkurat passe stort til å varme halsen.


Flotte farger som passer til alt!



Har du et nøste garn du ikke helt vet hva du skal bruke til- kanskje dette er prosjektet for deg?

Fakta:
Mønster: Inspirert av Mustard scarf
Garn: Symfoni fra Løvegarn
Pnr: 10
Vekt: 48g

Alonger:
Kinderegg: lagergarn, egoprosjekt- og sammen med stashbuster, ja så er kinderegg nr 1 for februar komplett!!

Forbruk: 1829 g + 48 g= 1877

mandag 14. februar 2011

Raglangenser

Det har vært kaldt denne vinteren, og jeg tenke at guttungen kunne trenge en genser å trene i. Denne måtte selvfølgelig være i klubbfargene... i tillegg er det en kopi av en genser tilhørende klubben som er utstilt på museet. Og da snakker vi om en genser fra første del av forrige århundre! Det finnes mer interessante ting å strikke enn : en rød rett, en rød rett, en rød rett- men denne gangen så var det viktig for meg å teste ut om akkurat denne genseren ble bra. Og det ble den.

Jeg skal ikke si at denne har poden brukt nonstop, for det har han ikke. None og stop kan til tider passe bedre, sammensetning vil ikke stemme med virkeligheten. Men den er i bruk! Noen ganger så kan man vel si sitt om fleece- men skal gutten velge mellom ull og fleece, da blir det fleece. Litt bittert for en strikkende mor, men jeg tror morshjertet tåler det. Strikkehjerte får en bitteliten skramme, men det går seg til.
Jeg har strikket i superwashgarn fra Europris. Jeg syns det er et et helt flott garn, og prisen kan man heller ikke klage på. Dette er tross alt et plagg som må vaskes til tider, og garnet holder seg bra.

Jeg har strikket etter raglangenseren i boken " Strikk til nøstebarn", men gjort den en størrelse eller to større- gutten har vokst fra boken!

Nærmer spreke farger for gutter kommer man vel ikke- her går det til nød ann å gå i rød genser, på en god dag, når livet smiler og man har full medvind av orkan styrke i ryggen.


Fakta:
Mønster: Strikk til nøstebarn
Pnr 3 + 3,5
Garn: Safir
Vekt: 536 g

Alonger:
Genseren har vært ferdig en stund, så denne faller utenfor alle alonger i 2011. Inntil det opprettes en along for: ting som har vært ferdige en stund, men ikke blogget, så vil nok denne kun inngå i forbruk av garn. Helt greit.

Forbruk: 1293 g + 536 g = 1829 g

onsdag 9. februar 2011

Stashbuster spirals

En av alongene jeg har planer om å fullføre, er DUSS 2011- dvs at det er de uformelle sokkestrikkerene som strikker sokker. Alongen er dratt igang av Margot på Uformell- flott initativ!


Januardussene er stashbuster spirals


Tanken var å brukt litt restegarn. Og det har jeg på sett og vis gjort, i den grad enslige nøster kan anses som rester. Tre enslige nøster veier tilsammen 150 g- og sokkene veier 80 g . Men, dette er sokker som passer til str 43 , herre. Mannen ville gjerne ha sokker med kort bråt- og det har han fått. De ble raskt tatt i bruk!

Morsomme sokker å strikke, og jeg strikker gjerne flere av disse!


Fakta:
Mønster: Stashbuster Spirals
Garn:Silja
Pnr: 2,5
Vekt: 80g


Alonger:
DUSS 2011: Januar ok!
Kinderegg: garn fra lager og med i annen along! Mangler 1 på påbegynt kinderegg nr 2 for februar


Sokker 2011: 3+1 = 4


Forbruk: 1213g+80g= 1293g


På grunn av bytte av garn til et ønsket plagg, så har jeg kjøpt 50 g puno. Dvs at jeg har kjøpt tilsammen 150 g garn hittil i 2011.

fredag 4. februar 2011

Blå guttesokker

Er det mulig å gå tom for sokker i et hus med en sokkestrikkende mor?
Jepp, her finnes (nesten) bare kjøpesokker i ull til guttungen- det er rett og slett ikke akseptabelt!

Så strikker vi blå sokker- igjen- og satser på at gutten er fornøyd.

Herlige, herlige fredag! Bare ro og taco, og med håp om at guttungen er frisk på mandag! Og at jentungen ikke er blitt syk! ( For sikkerthets skyld så forer jeg de med godteri idag, til tross for at det ikke er lørdag. Det kan jo være at det holder basseluskene borte!)

Fakta:

Mønster: Pinnsvin design
Garn: Nagano
Pnr 2,5
Vekt: 72 g

Alonger:
Kinderegg: kun lagergarndelen er oppfylt- vi får se om kinderegget kan fylles med andre ting!

Sokker 2011: 2+1= 3

Forbruk: 1141 + 72 g = 1213 g

Innkjøp: ...og jeg har kjøpt garn... 100 g puno... riktignok var det feil farge, slik at et nøste finnes på en tilgodelapp. Men fordet- jeg har kjøpt 100 g garn.

tirsdag 1. februar 2011

Strikkemål for februar

Jeg kom nesten i mål med januarmålene.... mangler litt på oaken, men hadde januar vært en dag eller to lengre, så hadde dette gått bra, det...



Strikkemål for februar er:

-oak creek

-fanakofte

-valentines sokker

-lilla hals



Og alongene:

dufa for januar blir ferdig litt på overtid- det er oak creek

dufa for februar- det er teppet til sønnen. Jeg ser at det tar litt mer enn en liten februarmåned, men har valentinessokkene som "stand-in". Teppet til sønnen blir mest sannsynlig med meg videre til mars.

BOOST: her er jeg igang med en jakke i kitten mohair og mønster fra en av mine utallige bøker. Er litt i rute, med andre ord.

Kinderegg: Planen her er at det er fanakoften- månedens tema er norsk tradisjon ( som samsvarer med en fanakofte), det er en ufo, det er lagergarn, og det er et egoprosjekt. Sånn sett så vil jo teppe til sønnen også bli en et fullt kinderegg- ufo, lagergarn og med i en annen along. Det gjenstår å se hva som blir ferdig...

Ha en fortreffelig strikkefebruar!