mandag 14. februar 2011

Raglangenser

Det har vært kaldt denne vinteren, og jeg tenke at guttungen kunne trenge en genser å trene i. Denne måtte selvfølgelig være i klubbfargene... i tillegg er det en kopi av en genser tilhørende klubben som er utstilt på museet. Og da snakker vi om en genser fra første del av forrige århundre! Det finnes mer interessante ting å strikke enn : en rød rett, en rød rett, en rød rett- men denne gangen så var det viktig for meg å teste ut om akkurat denne genseren ble bra. Og det ble den.

Jeg skal ikke si at denne har poden brukt nonstop, for det har han ikke. None og stop kan til tider passe bedre, sammensetning vil ikke stemme med virkeligheten. Men den er i bruk! Noen ganger så kan man vel si sitt om fleece- men skal gutten velge mellom ull og fleece, da blir det fleece. Litt bittert for en strikkende mor, men jeg tror morshjertet tåler det. Strikkehjerte får en bitteliten skramme, men det går seg til.
Jeg har strikket i superwashgarn fra Europris. Jeg syns det er et et helt flott garn, og prisen kan man heller ikke klage på. Dette er tross alt et plagg som må vaskes til tider, og garnet holder seg bra.

Jeg har strikket etter raglangenseren i boken " Strikk til nøstebarn", men gjort den en størrelse eller to større- gutten har vokst fra boken!

Nærmer spreke farger for gutter kommer man vel ikke- her går det til nød ann å gå i rød genser, på en god dag, når livet smiler og man har full medvind av orkan styrke i ryggen.


Fakta:
Mønster: Strikk til nøstebarn
Pnr 3 + 3,5
Garn: Safir
Vekt: 536 g

Alonger:
Genseren har vært ferdig en stund, så denne faller utenfor alle alonger i 2011. Inntil det opprettes en along for: ting som har vært ferdige en stund, men ikke blogget, så vil nok denne kun inngå i forbruk av garn. Helt greit.

Forbruk: 1293 g + 536 g = 1829 g

6 kommentarer:

Rigmor sa...

men fin ble den uansett om han bruker den eller ikke. Og du har jo strikket en klubb genser :)

LilleAsk sa...

Det ble en fin genser synes jeg. Artig at den er i klubbfargene. Håper den faller i smak.

my little scrapping corner sa...

kjempeflott genser. håper han blir kjempeglad.

Topsy sa...

Flott genser! Ikke lett å få barna til å ta ulla når fleecen er tilgjengelig nei....

Pringeling sa...

så flott genser!

Eva sa...

Heia Skiold! Synes du bør holde alle medlemmer med en sånn en jeg! ;)