torsdag 28. oktober 2010

Dukkejakke

Jeg strikker lite dukkeklær. Men det hender da jeg glimtrer til... Veeldig sjeldent, men dog.
En hettejakke i lagergarn. Oppskriften er modifisert litt for å passe til babyborn.





Fakta:
Garn: Soft tweed
Pnr: 5
Vekt: 93 g

Lagerreduksjon: 11985 + 95 g = 12080 g

torsdag 21. oktober 2010

Babushka ballerinatøfler

Nå kommer vinteren! Derfor har jeg heklet tøfler- Babushka ballerinatøfler.
Tøfler for liten og tøfler for stor. Tøfler for liten passer, tøfler for stor passer ikke. Stor er for stor...
Så har jeg merket meg minst en ting som jeg skal ta med meg i neste tøffelpar- sjekk at tøflene er like store... størrelsen jevner seg ikke ved toving, selv om det er like mange rader osv...
De er nesten like store, jeg er en smule sur...

Men, for å muntre meg selv opp, så har jeg begynt på raumakåpa. Ikke det at det var noen god ide, sånn i utgangspunktet, ettersom det tok meg en del cm å forstå at mønsteret også måtte synkroniseres rundt midten av ryggen.... snakk om nybegynnerfeil- og med tanke på at jeg begynte å strikke da jeg var ca 10 år, jeg må jo lide av tidvis hukommelsessvikt... ( eller er jeg rett og slett dum?)

Men nå har det blitt riktig, jeg er ikke lenger dummedum, men føler meg rimelig stødig på det å kunne strikke igjen. En rett, en rett, en rett ....

Tøffelfakta:
Mønster: Babushka ballerinatøfler
Nål: nr 7
Garn: Cortina
Vekt: 200 g

Lagerreduksjon: 11785 g +200g= 11985

tirsdag 19. oktober 2010

Hipp Hagejakke

Hagejakke, kosejakke... Hipp hagejakke
(Jeg er litt ukonsentrert her- jeg har en 5- åring som har sunget: Og skjelvende hjerte det slår, over en så lang periode at det eneste som finnes i hodet mitt er - Skjelvende hjerte det slår)
Dette er jo inget skjelvende hjerte, men hipp hagejakke fra pickles, strikket i kitten mohair.
Veldig fornøyd, men ikke helt fortrolig med kanten... kanten krøller seg , men det skal den gjøre. For oss som er tekkelige overførtiåringen- savner knapper og knappehull... men jeg er omstillingsdyktig, og slått meg til ro med at jeg har da en eller annen nål som kan brukes, dersom knappeangsten gjør seg gjeldende.

Anyway, absolutt et hyggelig prosjekt som jeg trygt kan anbefale andre! Jakken veier skarve 270 g- det er jo ingenting! Med tanke på at jeg hadde 2 kg kitten mohair i grønn og brun- hva i alle dager skal jeg gjøre med resten?
Fakta:
Mønster: Hagejakke fra Pickles
Garn: Kitten mohair
Pnr: 4
Vekt: 270 g

Lagerreduksjon: 11515g+ 270g=11785g

lørdag 16. oktober 2010

Korte sokker med flette

Korte sokker med flette- Gratis oppskrift fra Garnstudio- det kan vi like!!

Jeg har ikke gitt meg med å strikke sokker, langt derifra. Det som er "langt derifra", det er det å strikket 52 par sokker på et år. Det klarer ikke jeg, iallefall ikke dette året. Til nå har jeg strikket 20 par sokker. Klarer jeg 32 par i løpet av 10 uker? Neppe...
Pytt, pytt, noen sokkepar fra eller til... Vi har tildels nok sokker her i huset, og det finnes noen her i heimen som syns ullsokker fra Rema er helt greit.( Legg merke til at jeg sier helt greit, det er en sannhet uten sidestykket at hjemmestrikkede sokker er best, uansett garntype, uansett konkurrenter som kaller seg pierre robert eller lignende- noen ting skal man rett og slett ikke kødde med!)
Altså, "korte sokker med flette" er oktobersokken i sokker 2010. Jeg har strikket i Odagarn fra Europris. Dette garnet egner seg ikke til klesplagg, jeg har strikket en vest i garnet, og spør meg om det ble nupper på den vesten? ( Svaret er ja! Vesten er forlengst ofret til Søppelmannen). Men det kan være at dette er et godt sokkegarn. Vottene jeg strikket i garnet er i allefall godkjent...
Fakta:
Mønster: Korte sokker med flette
Garn: Oda
Pnr 4,5
Vekt: 80 g

Sokker 2010: Oktobersokken: Jess!!
52 par sokker: 52 - 20 = 32 igjen.....

Lagerreduksjon: 11435 g + 80 g = 11515 g

onsdag 13. oktober 2010

Still light tunic

Det er mange som har strikket still light tunic. Jeg har også strikket still light tunic. Den ser litt trist ut der den er hengt ut, på kvelden, og fargen er ikke riktig gjengitt heller- men den er grønn.
Heldigvis kom dagen derpå og bedre lys... dessverre så blir ikke jeg noe bedre fotograf i dagslys, men selve bildet er jo litt hyggeligere på sett og vis. Fargen er riktigere og jeg har faktisk på meg tunikken.
Og ettersom jeg da er så opptatt med å ta bilder, så blir det lite rydding- spesielt på verandaen. Den posen som skimtes bak meg, det er noe som skal kastet. Nå er det jo tømming av søppel kun 2. hver uke, og jeg kan jo ikke fylle opp søppeldunken med avlagte tepper fra barnerommet. Derfor så står det på verandaen- her er det ingen naboer som ser, men den snek seg med på bildet, gitt. For oss som er langt unna å kunne ta bilder, er det omtrent et must å ha slike uromomenter i bakgrunnen.

Men kjolen, den ble igrunnen ganske fin?


Fakta:
Mønster: Still light tunic
Garn: Drops alpakka
Pnr: 3
Vekt: 525 g

Lagerreduksjon:10910 g+ 525 g= 11435 g