lørdag 27. juni 2009

Festivitas

Dette må kalles ferdigstillelse av en ufo... Den har ligget leeeeenge! Men, detharsegnåsånn at når jeg strikker til dette lille barnet mitt ( som egentlig begynner å bli større) som mener noe om det meste til enhver tid, og som heller ikke fornekter seg retten til å endre mening, til tider flere ganger i minuttet, så er det lurt av mammaen å strikke litt stort. Denne gangen viste det seg å være ekstra lurt... Det er tross alt sommersesong, og ullsaker er ikke passende til sommersesongen. Ikke det at barnet mitt bryr seg så mye om det, jeg har vært nødt til å gjemme boblejakken nå- greit nok, rød boblejakke med pusekant er flott, men...
Nuvel, det var denne kåpen, da. Ifølge boken "Myke skatter for de minste"- Babystrikk fra Dalegarn har den fått det fengende navnet Festivitas. Og den er flott!!

I boken er det strikket kanter og krage- jeg har heklet, og droppet kragen.

Dette er en kåpe hvor det klippes opp for åpning foran og ermene. Disse kantene fikk jeg ikke pene, men jeg syns faktisk at kåpen ble flott med bånd- som også skjuler stygge kanter.


Jeg har brukt Gjesdal babyull, og jeg tror det gikk med omtrent garnmengen som er angitt i boken. Størrelsesmessig er den ca 5-6-7 år ( jeg har strikket etter størrelse 36 mnd, men tror nok at Gjesdal babyull er litt tykkere enn originalgarnet- og jeg har brukt 1/2 nr større pinner)Det hører også med en søt alpelue til kåpen. Jeg tror ikke at jeg kommer til å strikke den, jeg har brukt sikkert to år på kåpen, og er ikke motivert.

Endelig ferdig, og det er jeg glad for!!
Nyt sommeren og takk for besøket!

3 kommentarer:

Marita sa...

Skikkelig lekker og vel verdt å ferdigstille!

Helen Brekke sa...

Den der var verkeleg verdt å bli ferdig med, men kan forstå frustrasjonen din.
Vær stolt!

Synnøve Olava sa...

WOW..., for et flott stykke håndarbeid... :O)