tirsdag 30. august 2011

Cool cape

Denne er vist frem på et forum, men må også blogges. Cool cape fra Pickles. Strikket i topptå, innkjøpt på Sparkjøp, for lenge siden.
Mønsteret, derimot, det er det ikke lenge siden jeg kjøpte. Topptå passet perfekt, og med et lite dypdykk i lageret, så dukket det opp tilstrekkelig med nøster ( og mere til). Så slik ble min utgave, dvs, jeg har strikket til datteren,og den er så romslig at den sikkert kan brukes leenge!
Det skal være en fiffig løsning med knapper og knapphull som danner noe lignende ermer på denne. Jeg er ikke sikker på hva jeg har gjort ( eller ikke gjort), men enten
1 - er knappehullene feil plassert
2 - er hetta feil plassert

Ang 1. Dersom knappehullene er riktig plassert, medfører det at knappene vil synes bak. Så vidt jeg kan se, så skal knappene være foran.
Ang 2. Hvis knappene skal synes foran, så vil hetta dekke ansiktet. I min verden er det vanlig at hetter dekker bakhode.
Løsning 1+2: Vi vil ikke ha knapper... knappehullene sees nesten ikke, og om det er krise, så kan de syes igjen! Og vi kan sikkert leve med å ha knapper på baksiden, om det plutselig skulle være ønskelig med knapper. Eller vi finner en annen løsning, f.eks knyting eller noe sånt.

Utover det- cool cape!

Fakta:
Mønster: Cool cape fra Pickles
Garn. Topptå
Pnr: 7 ( med forbehold)
Vekt: 640 g

Forbruk: 8525+640= 9165g

fredag 19. august 2011

Radiate

Jeg har handlet på salg- garnsalg! Opptil flere nøster royal tweed, nydelig brunfarge med spetter -samme type garn som i Tøffelcapen.
Radiate er en enkel sak- strikket ovenfra og ned . Dette passet perfekt for meg, jeg ante rett og slett ikke hvor lenge garnet holdt. Garnet holdt- jeg har mer igjen.
Erfaringen fra forrige gang jeg strikket i royal tweed, var at garnet strakk seg veldig! Ikke litt, men MYKJI!!! Så jeg strikket i minste størrelse, iallefall tre størrelser mindre enn jeg normalt ville ha gjort.

Radiaten ble passe den! Ikke for stor, men passe! Og jeg rekte ikke opp en eneste gang, det er bra!Gule knapper fra Stoff og Stil- det ble lekkert!

I disse regntider, kan det passe å uttale seg om regn: Det er ikke alt regn som er vått, og regnet på sentrale østland er våtere enn regnet i Bergen ( subjektivt sett, etter å ha bodd i Bergen noen år og mesteparten av livet mitt på østlandet- østlendinger er pyser når det gjelder regn ( meg inkludert)). Kan dette utsagnet motsies? JA- unntatt den subjektive biten .... men kanskje den og.

Fakta:
Mønster: Radiate
Garn: Royal Tweed
Pnr: 5
Vekt: 380 g
Str XS

Forbruk:
8525+380= 8905

søndag 14. august 2011

Dotties

Flottere sommersokker enn dette kan man ikke ønske seg! Dotties er absolutt en favoritt...
Ull er ikke akkurat sommer, men et must på skogturer i regnvær...
Disse du strikke!

Fakta:
Mønster: Dotties
Garn: Senja
Pnr: 2,25/2,5
Vekt: 98 g

Sokker 2011: 9+1=10

8513g+98g= 8611g-86g ( jeg oppdaget Leif!) = 8525g

onsdag 10. august 2011

Kluter

Ikke så inmari interessant,men blogger man, så blogger man. Og garnforbruket blir lissom ikke komplett hvis alt ikke blogges...


Det kan være at det hadde vært en god ide å strikke kluter som matcher kjøkkenet, men jeg er ikke så planlagt i strikkingen min at det skjer. Nå er egentlig kjøkkenet vårt i forvandling, fra grønt til hvitt. Alt passer jo til hvitt...
En eller annen gang har jeg sagt noe om at jeg prøver å bli kvitt bomullsgarnet mitt. Ikke vet jeg hva som skjedde, men jeg har vel klart å i hus 10-16 ( eller 20?)nøster bomullsgarn i diverse farger. Jeg ble litt revet med av en heklebok... Ikke det at jeg har brukt noen av mønstrene der, men jeg er i gang med min 3. klut, ensfarget. Forstå det den som kan, jeg gjør det ikke...

Fakta:

Mønster: Ballband dishcloth
Garn: BomullSport, Tuva
Pnr: 3,5
Vekt: 78

Forbruk:
8435 + 78= 8513g