lørdag 29. januar 2011

Bare blåbær lue

Bare blåbær lue fra Pickles
- et godt alternativ til evalua!
Denne gangen var det lille frøken lyseturkis som ville ha lue. Jeg har brukt dobbel Inca, og mønsteret fra Pickles. En slager hos mottager, og den er i bruk hver dag.

Litt vanskelig frem riktig farge, men det øverste bildet er nok mest likt.
Mønsteret fra Pickles kan iallefall anbefales. Dette er min 3. lue etter samme mønster, tror ikke det blir den siste heller!

Fakta:
Mønster: Bare blåbær lue fra Pickles
Garn: Inca
Pnr: 4 og 4,5
Vekt: 61 g

Alonger: Til tross for at jeg er med i diverse alonger, vil ikke denne passe inn i noen. Garnet ble kjøpt til luen, og strikket med en gang. Ikke kan det være BOOST- luen er et gratismønster fra Pickles og ikke er det brukt lagergarn.


Selv ikke kindereggalongen kan denne passe inn i. Ikke er det lagergarn, ikke er det egoprosjekt, ikke er den en del av andre alonger og ikke er den til å varme tærne ( ut fra hva som kan anses som normal bruk av lue). Det er ikke dårlig- det å klare å strikke noe som ikke passer inn i en av de fem alongene jeg er med i (ja, det slang seg inn en bestemorrutealong også- men det er fordi jeg ikke mangler så mye på et teppe...tror jeg)



Forbruk: 1080 g + 61 g= 1141 g

torsdag 27. januar 2011

Løs hals- 2

Siste rest av det hvite oda garnet, blandet med et udefinert effektgarn- vips- lekker hals!

Denne er overtatt av 6- åringen, hun er strålende fornøyd! Halsen brukes gjerne som vest, og er svææært tøyelig.




Så var det dette Odagarnet, da. Det er kanskje ikke så ille til hals, sammen med et annet garn. det loer litt, men ikke mer enn enkelte andre garntyper. Er dette nok til å godkjenne odagarn til å strikke hals av?

Nå er det bare en ubetydelig rest igjen av det hvite odagarnet. Fortsettelse av aktuelle prosjekt for odagarn følger- men nå blir det svart!


Fakta:

Mønster: "Løs hals" fra boken Myke masker
Garn: Oda + et ukjent effektgarn
Pnr: 9
Vekt: 120 g


Alonger:
Kinderegg: lagergarn og med i annen along!
BOOST: Jepp, brukt fra stæsjet mitt og mønster fra boka mi.


Forbruk : 960 g +120 g = 1080 g

onsdag 26. januar 2011

Mitered mittens

Jeg prøver virkelig å ta "knekken" på Oda garnet. Så her er da Mitered mittens av Elizabeth Zimmermann... tadahhh
Mønsteret er veldig greit, og jeg utfordret meg selv til å klippe opp strikketøyet og plukke opp til tomler. Det gikk så fint!



Raske votter, disse blir det flere av! Ikke i samme garn, vottene er testet utendørs- de blir klamme og våte og tørker aldri. Ikke er de spesielt varme heller. Men de er fine til pynt...iallefall når man trenger hvite votter.



Om jeg kan anbefale odagarn? Nei. Og jeg har fortsatt noen hundre gram med svart odagarn å strikke opp...



Fakta:
Mønster : Mitered mittens fra Elisabeth Zimmermann's "Knitters Almanac"
Garn: Oda
Pnr: 3,5 ( bambus)
Vekt: 73g

Alonger:
BOOST: jepp, nytt mønster- lagergarn og bok
Kinderegg: Lagergarn, egoprosjekt og med i annen along... Det er kinderegget sitt, det!


Forbruk: 887 + 73 g= 960 g

søndag 23. januar 2011

Epletreets snurrige sokker

Som en fortsettelse av serien om de dårlige bildene- her er de nye sokkene mine! Og de har den fengende tittelen "Epletreets snurrige sokker".Morsomme sokker å strikke, disse blir det garantert flere av! Dette er en del av : "Hvordan bli kvitt odagarn-prosjekt". Jeg tror sokker passer bra til dette garnet- så de nøstene jeg har med svart garn, det blir nok sokker- til mann, barn, meg selv og noen til. Jeg har kanskje 8-10 nøster- det blir noen sokker det. Med tanke på at jeg ikke kommer til å strikke øvrige par like lange i skaftet, kan jeg nok regne med at jeg har til 4-5 par svarte sokker i odagarn. *Grøss*

Hvite sokker er alltid flott, og hvite sokker i odagarn funker. Tror jeg. Det funker iallefall bedre til sokker enn til vest.

Nå over til...

Dagens utfording: Hvordan brukt servise/ bestikk til å gå fra benken og inn i en tom oppvaskmaskin?


Løsning: Sett det på benken, gå et annet sted, lokaliser mammaen, send mamma inn på kjøkken- og vips- der er er det i oppvaskmaskinen. "Isipisi."


Fakta:

Garn: Oda
Pnr: 3,5 ( bambus- i tilfelle det skal ha noe å si..)
Vekt: 166 g

Alonger:
Kinderegg: 3 i 1- egoprosjekt, månedens tema og lagergarn!
Sokker 2011: 1+1= 2

Forbruk: 721 g + 166g = 887 g

fredag 21. januar 2011

Løs hals

Løse halser kan man ikke få nok av!
Dette er "Løs hals" fra boken "Myke masker".

Jeg har brukt Kitten mohair, dobbelt og pnr 9. Dette gikk rasende fort, og resultatet er bra. Så bra at dette nå er fast inventar på barneskolen, og der er ikke jeg. Med andre ord- et av barna har overtatt halsen, til og med før jeg fikk tatt den i bruk!


Fakta:
Mønster: "Løs hals" fra boken "Myke masker"
Garn: Kitten mohair ( dobbel)
Pnr 9
Vekt: 92g

Alonger:
BOOST: Løs hals fra "Myke masker"
Kinderegg: 1 av 3- lagergarn, meeen i tillegg inngår den i en annen along og den er i utganspunktet et egoprosjekt. Dvs at 3 av 3 er oppfylt- og halsen er et kinderegg!

Forbruk: 629 g+ 92 g= 721 g

onsdag 19. januar 2011

Lue med knopper

Når man først har gått til anskaffelse av et Arne & Carlos hefte, er det like greit å benytte det fullt ut. Så her er "Lue med knopper". Lekker lue, men det er litt knotete å lage knottene.Denne har jeg strikket med oppgitt pinnestørrelse, men siden det er et barn som skal bruke luen, så la jeg opp noe mindre med masker. Knottene går opp i fire, så det var relativt enkelt å regulere. Men jeg er litt i tvil om jeg skjønte avslutningen... Lua har iallefall etter min tolkning fått et tutt på toppen. For meg var det logisk- de fleste av de andre luene har jo dusk- da må jo denne ha noe på toppen også. Så her er da lue med knopper og tutt.

For de som er opptatt av foto, så kan jeg fortelle at bildene er tatt innendørs, kveldstid, uten blitz, men med taklamper. Og om dette gir det beste resultatet, det ser jo til og med jeg at det ikke gjør. Men klarer jeg iallefall å skape en fornemmelse av at luen er fin, så er målet oppnådd. Strikke kan jeg, jeg kan sikkert bli flink til å fotografere også. Men ikke nå.

Fargegjengivelsen er helt grei den, og ikke langt unna sannheten. Så det. Nå gjenstår det bare å strikke hanekamlua, så tror jeg at jeg skal si meg ferdig med dette heftet for noen dager.

Fakta:
Mønster: "Lue med knopper" fra heftet "Arne& Carlos for Dalegarn"
Garn: Freestyle
Pnr: 4.5 og 5

Vekt: 97 g

Alonger:
BOOST

Forbruk: 532 g+97 g=629 g

mandag 17. januar 2011

Lang lue med dusk

Jeg tror jeg snart har strikket alle aktuelle luer fra Arne og Carlos heftet. Her er iallefall jentungens favoritt- i knallspreke, egenvalgte farger!Den perfekte lue for enhver folkemengde- her er det bare å ha call på lue, så vet jeg også hvor ungen er. (Ikke det at det er noe problem, hun slipper sjeldent fra dragemammaens falkeblikk)

Luen er iallfall i bruk daglig. Til tross for at den siger litt. Jentungen var skikkelig stolt- noen hadde spurt hvor luen var kjøpt... Sånn er det å ha en strikkemamma- det strikkes i hytt og pine. Ei lue her, en hals der- her finnes noe til enhver anledning- og litt til.

Den fargerike luen har iallefall en flott dusk. Og jeg har laget meg flere papprundinger til i lage dusker med.

For de som lurer på hvordan jeg lager dusk- hvis du lager to like smulteringer og surrer garnet gjennom hullet og rundt- klipp opp mellom de to platene, dra de litt fra hverandre, surr tråd rundt og FOR GUDS SKYLD- knyt HARDT. ( Nå har egentlig ikke Gud noen ting med dette å gjøre, slik jeg ser det, men det er iallfall viktig å knyte hardt.)

Nå gjenstår det kun å strikke en lue til fra heftet ( jeg har allerede strikket bublelue, blogges snart)- det er den med hanekam- og den er ikke til meg!

Fakta:
Mønster: "Lang lue med dusk" fra Arne& Carlos for Dalegarn
Garn: Freestyle
Pnr: 3.5 og 4

Vekt: 97 g

Alonger:
BOOST

Forbruk: 435 g + 97 g= 532 g

torsdag 13. januar 2011

Lue med sirkler

Her strikkes det jevnt og trutt fra Arne og Carlos heftet. Dette er "min" lue! Jeg har ikke lagd dusker på lange tider, men nå er jeg i siget! Siget og siget, det siger ikke fort... Nå har jeg iallfall papplaterundinger som passer til dusker- og denne gangen kaster jeg de ikke! ( Noe som jeg har gjort tidligere)
Dette er en lue jeg faktisk ser ok ut i. Iallefall ifølge mine barn. Riktignok kan det være at den kommentaren er kommet etter at jeg har lekset opp ett eller annet- f.eks i forbindelse med at vi er litt sent ute til skolen og at sjarmtrollet finner ut at det er feil sokker- etter at boblebukse, støvler, hansker- forskriftsmessig tatt på før jakken- og jakken er på... Det kan være at jeg sier et ord eller to da, gjerne i STORE BOKSTAVER.
Dobbel brett gjør at luen varmer ørene, og isolerer mot lyd. Dette gjør det litt tungt å følge med i samtaler når luen er på, og det kan være at jeg snakker litt høyt også. Så hvis noen ser et kvinnemenneske, som kler denne luen, svarer litt i hytt og pine og snakker litt for høyt, så er det sannsynligvis meg. Hils gjerne på, får du ikke svar, så er det rett og slett fordi jeg ikke hører ( det er tross alt dobbel brett på lua).


Lua er fin den, ekstra fin ble den etter lett damping- i den grad jeg vet hva lett damping er. Jeg fant iallefall ut at sprayflasken jeg vanligvis bruker i forbindelse med stryking er ødelagt, så den kastet jeg. Mannen reddet den, men den virker fortsatt ikke, til tross for en tur i bosspannet. Nå er den rett og slett sendt på søppeldynga, så det kan være at den gjennoppstår som en fullt brukbar sprayflaske- og den kan det være at jeg kjøper neste gang. Man kan aldri være for sikker.

Fakta:
Mønster: "Lue med sirkler" fra Arne&Carlos for Dalegarn
Garn: Freestyle
Pnr: 4 og 4,5

Vekt: 122g
Alonger:
BOOST

Forbruk: 313g + 122g=435 g

tirsdag 11. januar 2011

Lue med Space- Invader mønster

Første forsøk på denne lua ble mildt sagt mislykket. Men man kan da ikke gi seg så lett...Utrustet med nytt garn og tynnere strikkepinner, og svosj-svosj,- ny lue!


Dette er en lue som dummemammaen ikke får kloa i. Derimot er den et bevis på at strikkemammaen har litt peil- bare hun får tenkt seg om.

Foreløpig er luen kun benyttet innendørs, mulig gutt med lue slipper ut av døren imorgen...Gutt må jo ut, men det er jeg slettes ikke sikker på at luen må.

Fakta:
Mønster: "Lue med Space-Invader-mønster" fra heftet Arne&Carlos for Dalegarn
Garn: Freestyle
Pnr 4 og 4,5
Vekt: 86 g

Alonger:
BOOST

Forbruk: 227g + 86 g =313g

søndag 9. januar 2011

Tøfler til gutt og mann

Selv om tøflene heter "Tøfler til gutt og mann", så var disse tøflene påtenkt meg. Sånn ca str 40 ville passet helt flott. Til meg. Det var iallefall planen.
Opprinnelig er disse strikket i finullgarn, så er det oppgitt i boken. Finull er vanligvis pnr 3. Men jeg ville jo ikke bruke finull, jeg ville bruke simbagarn.

Og jeg har brukt simbagarnet mitt (merk: simbagarn er langt tykkere enn finullgarn) og samme pinnetykkelse som er oppgitt i boken.

I mitt hode var det en tanke om at disse egentlig kom til å bli de temmelig store, og denne tanken gikk over i at dersom de ikke passet til meg, så ville de passe til Mannen. Slik så de ut før toving...

..og slik så de ut etter toving...

De er hverken størrelse 40 eller 43- dette er mer størrelse 32/33.
Konklusjonen er at simba tover noe sinnsykt! Men det gir tykke, gode tøfler, og så lenge man har noen som kan bruke det man lager, må man vel være fornøyd!

Fakta:
Mønster: "Tøfler til gutt og mann" fra boken " Strikk og tov " av Gerd Fjellanger.
Garn : Simba fra Europris
Pnr: nr 5
Str 33/32
Vekt: 102g

Alonger:
BOOST
Kinderegg: 2 av 3- noe til føttene og lagergarn - det var jo i utgangspunktet et egoprosjekt, men det har gått ut... nytt egoprosjekt følger!

Forbruk: 125g+102g=227g

fredag 7. januar 2011

Lue med Space-Invader mønster


Dette er utgave 1 av lua- strikket nøyaktig etter mønster. Og den har siget og blitt for stor!!! Den Dumme Mammaen har tovet, og nå er hele fillelua i søppelen- Ja, freestyle tover, men blir det pent i mønsterstrikk? Nope. Ny lue følger.

Fakta:
Mønster: Arne og Carlos
Garn: Freestyle
Pnr 4,5 + 5
Vekt 80 g


Alonger:
BOOST
Forbruk: 45 g+ 80 g= 125g

tirsdag 4. januar 2011

Strikkemål for januar

Inspirert av andre bloggere, jeg vil også ha strikkemål hver måned!



Og for januar er det:

- Oak creek

- bievest fra Pickles

- epletreets snurrige sokker

mandag 3. januar 2011

Blå sokker

Årets første strikkeinnlegg... SOKKER, selvfølgelig!



Noen ganger må det strikkes helt enkle sokker også. Ønsket fra hun lille vakre var denne gang blå sokker med kort bråt- rett og slett fordi det tar så uendelig lang tid når sokker skal under tightsen og det ikke skal være klumper...

Så da strikker mor. Meeen, nå kom det meg for øre at nå krøller sokken seg under foten fordi den sklir ned. Lange skaft på sokker er nok ikke så dumt allikevel, så da får vi argumentere for å ha sokkene utenpå tightsen. Det gjenstår enda å se hvor det ender.


Fakta:
Mønster: Pinnsvin design
Garn: Nagano
Pnr: 2,5
Str: ca 32
Vekt 45 g


Alonger:
Kinderegg: Jepp- her har jeg månedens tema, som er sokker- og brukt av lagergarn...


Sokker 2011: 1


Lagerreduksjon: 45g

søndag 2. januar 2011

Bloggplaner neste år...

Et lite nyttårspip- sånn før hverdagen setter inn!

Siste innlegg i 2010 viste at jeg inntil 20/12 hadde ferdigstilt 14304 g med garn... Ikke nødvendigvis at jeg har strikket opp over 14 kg med garn, men alt jeg har ferdigstilt veier tilsammen over 14 kg. Det er litt det.

Men, nytt år, nytt opplegg....

Alonger:

Jeg har meldt meg på fire alonger...

Alongene er ( tatammm)
DUFA
BOOST
Kinderegg
DUSS 2011

For de som ferdes i en verden av håndarbeid, blogger og håndarbeidsforum- dette er vel kjente alonger for de fleste.

Og dette året skal jeg se hvor mange par sokker jeg klarer å strikke- mitt sokker 2011 prosjekt!

Dette året skal jeg også bruke mer av lageret.

Summeringene fortsetter- dette året skal jeg også bekjenne alt jeg kjøper av garn ( noe som i utgangspunktet ikke skal bli mange nøstene...)

Da er jeg klar- for et nytt bloggår!