onsdag 29. september 2010

Kluter

Jeg blir lissom ikke lei kluter, jeg. Eller er det litt samvittighet ovenfor et mistenkelig bomullsgarnlager som gjør seg gjeldende?
Mistenkelig og mistenkelig, det er ikke mye mistenkelig med bomullsgarn, men jeg lurer litt på hvor dette bomullsgarnet kommer fra ( har jeg kjøpt det? Trolig...)

Til tross for innsatsen- det er mer igjen... og jeg har faktisk ikke kjøpt noe bomullsgarn på en stund ( foruten tuva til et bestemorsteppe- men det er jo noe annet)( ja, også det lilla garnet til femåringen- jeg tenkte å strikke en stripete genser til henne, men nå har det seg slik at hun, hun liker ikke striper. Så da har jeg ca 600 g tuvagarn i to lillafarger- eller 550 g, jeg har brukt et lilla nøste på bestemorteppet- til nå)
Fakta:
Mønster: Fastmasker ( variasjon- fastmasker i bakerste ledd)
Garn: Bomull Sport, Tuva
Nål: 4 mm
Vekt:250g ( dvs 50 g pr klut, sånn omlag)

Lagerreduksjon:10660+250= 10910 g

lørdag 25. september 2010

Harpa socks

Jeg fikk en tanke om at det ikke kunne være så dumt å strikke sokker i tuvagarn. Hvorfor ikke kombinere junimønster i Tilbehøralongen 2010 på forumet Uformell og et tuvaprosjekt? Her er harpa socks i tuvagarn!

Jeg har endret maskeantallet til 52 m, hælen bommet jeg litt på ( i forhold til mønsteret), men den ble veldig bra fordet. Det ble jo ingen hull! ( Som det er på mønsteret- eller husker jeg feil?)

Nattsokker, det er det dette må være. Nattsokker er noe alle trenger, men det er dessverre en del som ikke vet det ennå. Det kommer, det kommer- klart man må ha nattsokker på beina sånn på vinternatta. ( 220 dyner er heller ikke å forakte, men for å safe- bruk nattsokker.)
Jeg syns ikke dette ble så gaæærnt, jeg da.

Fakta:
Mønster: Harpa socks
Garn: Tuva
Pnr: 2,5
Vekt: 66 g

52 par sokker: 52-19=33
Tilbehøralong 2010: Junimønster
Lagerreduksjon:10594g + 66g=10660g ( eller noe over 10 kg,- jøss)

onsdag 22. september 2010

Slumreteppe i sekskanter

Så er alle trådender festet, teppet er vasket, og klar til bruk!
Teppet er allerede godt plassert på sofaen- fordelen med å ha hvit sofa er at den passer til alt! Her en dag fant vi ut at den var akkurat like lang som 5- åringen- viktig å ha sofaer som er lange nok. ( Sofaen som er en-mamma-lang er omdisponert til spillesofa, dvs den har plass ved TVen som brukes til spill. Pappaen mener at han kler den sofaen innmari godt. Mulig jeg må investere i rosa trekk- det er den fargen han ikke liker. Han påstår at det er brunt han ikke liker. Det tror jeg ikke noe på, ettersom sofaen han vanligvis ligger i, har brunt trekk nå, og gjett hvem som mener at solkrem er noe tøys- den hindrer brunfargen i å feste seg.)
Teppet er heklet i ullteppegarn fra Sparkjøp. Dette er vel det første teppet jeg har laget i dette garnet, så jeg kan ikke si om det er bra eller dårlig. Teppet er iallefall lett og luftig, jeg er fornøyd med fargekombinasjonene, det holdt seg godt i vask. So far, so good.
Teppet er i helt vanlig teppestørrelse. Og det var noen som spurte etter mønster- det finnes i en helt vanlig bok, "Helt enkel HEKLING" av Tove Fevang. Denne kan kjøpes i de fleste bokhandlere og på nett, f.eks Capris. Eller man kan bare bruke Attic 24 sin beskrivelse, og slenge på en fastmaskekant på hver hexagon. I oppskriften er det sagt at man skal hekle krepsemasker rundt til slutt. Jeg skjønte ingenting av hvordan man skal lage krepsemasker,så jeg heklet en fm, en lm hele veien rundt. Ble så fint, så. Tilsvarende kant ble ikke så fint rundt en klut- men det kan vi ta en annen gang.

Fakta:
Mønster: Slumreteppe i sekskanter fra boken "Helt enkel HEKLING" av Tove Fevang
Nål: 5
Garn: Ullteppegarn
Vekt: 900 g

Lagerreduksjon: 9694 g + 900 g=10594 g

fredag 17. september 2010

Blomstereng- en veiledning

Noe fyldig oppskrift kan ikke forventes, men her er det i allefall en veiledning på hvordan jeg har gjort...

Jeg har tatt utgangspunkt i Ski track socks, dvs 60 m, p nr 2,5 og siljagarn.

Blomsten er hentet fra dette mønsteret- jeg har bare "fylt" blomsten.

På det bredeste er blomsten 13 m. Jeg har startet med fire blomster, en på hver pinne. Videre har jeg startet ny blomst på siste omgang på gammel blomst, dvs at siste omgang på gammel blomst er den samme som første omgang på ny blomst ( så blir det ikke så lange tråder bak).

På vrangborden og hælen har jeg strikket fletter.

Var dette forståelig, eller?

tirsdag 14. september 2010

Blomstereng...

Jeg har tenkt at grønne sokker med hvite blomster, det må være fint, det...
Jeg har lett og lett etter mønster, men har ikke funnet det rette.
Disse er selvkomponert.

Det endelige resultat etter tre forsøk.

Blomstene ble akkurat som jeg skulle ha de- både plassering og størrelse
Og har man dilla på slike fletter, ja så blir det det både i vrangbord og på hæl.
Sokkene er strikket i silja, på pnr 2,5 og veier 95 g.

Men jeg stiller meg et spørsmål- hva er vitsen med sokker med mønsterstrikk?


Fakta:
Mønster: Blomstereng
Garn: Silja
Pnr: 2,5
Vekt: 95 g

52 par sokker
: 52-18= 34

Lagerreduksjon: 9599+95= 9694 g

fredag 10. september 2010

Kluter

Kluter er det alltid morsomt å hekle! Det er iallefall morsomt å hekle nå!
Kjekk og enkel sommmerhekling, som til og med er nyttig! Dette huset har allerede et lite lager, og jeg funderer faktisk på om jeg kan gi bort noen... det er dette med å ha et eierforhold til det jeg lager- jeg klarer ikke helt å skille meg fra de. Herregud, det er jo bare en klut!
Bomullsgarnlageret reduseres stadig- noe brukes i bestemorteppe, resten ser ut til å bli diverse kluter. Nå har jeg iallefall ikke kjøpt noe på måfa- jeg trenger nok noen flere nøster til bestemorteppet, men innkjøpt for å ferdigstille saker, det tillater jeg meg... ( min svigerinne har hatt en titt inn på hobbyrommet- kommentar: Jesus, så mye garn... og det stemmer!)

Fakta:
Garn: Tuva og Bomull Sport
Nål: 3,5 og 4
Vekt: 173 g

Lagerreduksjon: 9426g+173g= 9599g

torsdag 2. september 2010

Hexagonteppe

Jeg er nok litt i teppemodus. Ullgensere på sommeren, det går ikke så bra. Ulltepper på sommeren, det går fint.
Du kan vel tenke deg hva jeg holder på med..... jepp- fester tråder.
Kjekt med trådfesting innimellom annet. Klart det er en stor jobb, noen ville foretrekke å feste tråder underveis, men jeg syns egentlig det er helt greit å vente til slutt. Trådene må iallefall sys inn! Jeg forsøkte metoden med å knyte og hekle inn endene på mitt første hexagonteppe. Det er mulig jeg har unger som fikler litt mye med teppe, men det rakner litt her og der etterhvert som trådene løsner. Konklusjonen er at med unger i hus, så fester vi tråder med nål. Iallefall gjør vi det i dette huset.

Stay tuned, plutselig er dette teppet helt ferdig!