tirsdag 29. juni 2010

Achilles socks

Jeg kan jo ikke slutte å strikke sokker, jeg skal tross alt strikke 52 par... Junisokken i sokker2010 på ravelry er achilles socks. Jeg har vel aldri strikker sokker uten hæl før, men nå har jeg gjort det og... helt uten noen form for varig mén, tror jeg.. Likte disse sokkene, jeg.


Jeg er stadig optimist, og tror jeg klarer 52 par sokker Jeg har til nå ikke strikket barnesokker eller sokker i spesielt tykt garn. Og det er klart, til tykkere garn og til mindre sokker, til fortere går det. Jeg er virkelig optimist på egne vegne.
Garnet er spraglete, men jeg syns det kler disse sokkene. Jeg tenker- dette må da være gode gummistøvelsokker?

Fakta:
Mønster: Achilles socks
Garn: Silja
Pnr: 2,5 ( jeg strikker alltid sokkene på pnr 2,5 i Siljagarn)
Vekt: 107 g

52 par sokker: 52-17= 35 par igjen...
Sokker 2010: Juni sokker DONE!

Lagerreduksjon:7527g+107g=7634g

søndag 27. juni 2010

Garter yoke cardigan- fornyet utgave- eller??

For ordens skyld- dette er samme jakke som i forrige innlegg. Jeg har kjempet for å bort fargeforskjellen, og det har vel kostet mer enn garnet... Iallefall, jeg farget først i en blanding av brun og orange- Forskjellen var minimal, og ujevnheten var absolutt til stede. Hvem vil gå med en jakke som har et mørkt felt på armen, og et lyst felt øverst på jakken? Ikke jeg, nei. Kall meg gjerne fisefin, heller det enn å gå med jakke med ulike fargefelt.


Sjå her, jevnt og fint! Jeg farget jakken svart! Det står på vedlegget at fargen kan avvike ved farging av ull. Her snakker vi vel ikke akkurat avvik- fargen er faktisk brun!

Men det gjør ingenting, dette er jo en fiin brunfarge, og for ikke glemme å nevne, jakken er faktisk jevn!
Eller er den ikke?

Jeg vet jo hvor det var skille,men kan du se det?

Jeg er iallfall hittil fornøyd med resultatet. Om det forsatt finnes en forskjell, så tror jeg vi må si at den er minimal, og iallfall ikke værre enn av frk Fisefin kan bruke den. ( Frk Fisefin, idag er det meg. Det skyldes blant annet min motvilje mot campingvogner og campingplasser....)

Jeg begynner nesten å bli litt glad i pæretreet vårt, også jeg... Men du skal se jordbæråkeren vår du! Der blir det mye jordbær, der!
Og dette er plaggpåplagg for mai måned! Iallefall en along jeg er ajour på...
får jeg strikke videre på en sokk, før ungene krever frokost og bading! Og de skal begge deler -som den gode mor jeg prøver å være.

fredag 25. juni 2010

Garter Yoke Cardigan

Jeg har strikket garter yoke cardigan i luna wool garn. Jeg har strikket den ferdig til tross for en markant fargeforskjell på hespene. Og dette til tross for at det er samme innfarging... ( Ser du katten, forresten?)

Selvfølgelig ble jeg skikkelig sur da jeg oppdaget dette, og har sendt mail til 123knit. Første mail fikk jeg svar på med tilbud om nytt garn. Det takket jeg ja til, men etter det har vært en enveiskommunikasjon. Jeg har sendt ytterligere tre-fire mail-uten å svar. Ikke har jeg fått garn heller. Jeg er bare så sabla fornøyd med denne butikken, så jeg er litt i tvil om hva jeg skal mene om det. Jeg har blitt tilbudt nytt garn, og har takket ja til det, men det har ikke skjedd noe etter det ( utover mine purremail...) Jeg vil ikke kalle meg en fornøyd kunde akkurat på dette punktet. Men, jeg har kommet til at hun antagelig har mye å gjøre akkurat i denne perioden, og at jeg får nok svar til slutt ( mao at jeg får erstatningsgarn)


På denne armen er det markant fargeforskjell, men det kommer dessverre ikke helt frem i flombelysning ( eller blitz som noen vil kalle det)
Men her ser du det, det er lysere øverst ( og linselusa er med, bare litt...)

Jeg kan jo prøve å gå med katten sånn, men det er ingen god løsning, hverken for katten eller meg. Katten røyter til tider, og det er klart at svarte og hvite kattehår vil ta litt fokus fra fargeforskjellen, men den forsvinner jo ikke av den grunn!

Men, jeg er da en handlekraftig kvinne i sin beste alder, og har gjort noen grep. Grepene kommer senere.

Fakta:
Garn: Luna wool
Pnr: 4
Vekt: 384 g

Lagerreduksjon: 7143+ 384g =7527 g

onsdag 23. juni 2010

Olive

Det er så lenge siden jeg startet på Olive, men nå er den iallfall ferdig! Denne genseren falt jeg virkelig for da jeg så den. Heftet ble innkjøpt, med garn til det minste av prosjektene i heftet... Har jeg strikket luen jeg kjøpte garnet til? NEI!!!


Jeg har jo vært opptatt med å strikke Olive...Og her henger den i pæretreet- forøvrig et tre som absolutt ikke gjør nytten sin, utover å gi skygge. Bærer det frukter? Nei- dvs det kommer to- tre pærer hvert år, men de blir bare små og sorte og uspiselige. Mannens evige prosjekt er å finne ut hva som feiler treet, merk hva jeg kalte det- evige prosjekt. Vi har bodd her i 10 år, og han har enda ikke funnet ut hva det er med dette treet- utover at det ikke gir oss like gode, store, saftige pærer som vi ønsker oss. Pæretreet i barnehagen gjør det. Det vokser også, det gjør ikke vårt tre.


Nuvel, det er iallfall sånn passe egnet til å henge strikkeplagg i.



Olive er strikket i New Zealand lammeull. Jeg må jo innrømme at jeg er rimelig fornøyd med resultatet- faktisk så mye at jeg kunne tenke med en til!

Jeg har strikket i str L, og det ser ut til å passe til meg.
Jeg holder på med still light tunika nå, og der er jeg så vågal at jeg strikker strl M. Strl L var 110 cm rundt bysten og jeg må nok ha noe hjelp for å fylle ut det på de rette plasser. Men, 100 cm, det tro jeg at jeg skal klare ( men litt "positive ease")

Jeg er fornøyd med fargekombinasjonene på stripene . Mulig jeg gjorde det litt vanskelig for meg selv med stripene, neste gang vil jeg velge en annen løsning. På denne har jeg strikket striper med to farger sammen, dvs at det ble litt tråder og feste. Jeg tror jeg kunne ha løst det på en annen måte og fått min ønskede fargekombo, men det ble ikke sånn denne gangen.



Fakta:
Mønster: Olive
Garn: New Zealand lammeull
Pnr: 3 og 4
Vekt: 260 g

Lagerreduksjon: 6883 g+ 260 g=7143 g

mandag 21. juni 2010

Evaluer

Ifølge mitt lille barn, er det kun evaluer som er kuule. Og evaluer i bomullsgarn, det er det som er kult på sommeren. Og Eva, hun har en blogg ( som hun oppdaterer altfor sjeldent- hint, hint)Barnet krevde faktisk evalue i blå og grønn. Jeg kan vel styre meg for grønnfargen, men denne jenta må da lov til å like sine egne farger, uavhengig av hva hennes mor måtte mene. Samme mor er heller ikke så glad i blått, forresten, men det har fortsatt ingen betydning. Jeg tror det skyldes en tenåringstid på 80 tallet, jeg har fortsatt et litt ambivalent forhold til joggedresser, fotballsveis, skinnslips, pubtilpub sko, smale skinnbelter - men Morten Harket derimot... Noen helter blir aldri for gamle.

Nuvel, nå var det ikke mitt forhold til 80-tallet som er temaet her, det er eva luer. Det blir nok flere enn disse to evaluene, kjenner jeg mitt barn rett. Og det håper jeg virkelig at jeg gjør...

For ordens skyld- evaluer er også kuule for oss over 40! ( Og du skal ikke se bort fra at det kommer et fyldigere innlegg om 80-tallshelter etterhvert.)
Jeg må jo bare takke Eva for å ha delt dette mønsteret, og jeg må jo innrømme at jentene i i denne familien har hatt stor glede av det!

Og- jeg blir stadig kvitt bomullsgarn. "Tapet" er kompensert med å kjøpe garn til en puff. Det er klart vi trenger puff- strikket i to tråder cortina og en tråd gullgarn på pnr 10- grønn. Tror det blir fint, jeg.

Fakta:
Mønster: Evalue
Garn: bomullsgarn fra stopp og stil + noe ukjent
Pnr: 4
Vekt: 107 g

Lagerreduksjon: 6776g +107 g= 6883 g

fredag 18. juni 2010

Hekleteppe

Puh, dette har tatt sin tid! Det er langt om lenge siden jeg startet på teppet, og det er grenser for hvor lenge en st, en st, en st er festlig. Jeg har variert med å legge inn noen luftmasker, halvstaver og fastmasker, men det er grenser for hvor lenge det er festlig også. Noe som absolutt ikke er festlig, er å rekke opp 40 cm , fordi teppet ble ekstremt skjevt i kanten. Noe som derimot er virkelig festlig, er å oppdage at jeg har lagt opp altfor mange masker, og at teppet bare måtte bli "på langs". Og alle vet jo at striper på langs, det er slankende.

Jeg har ikke målet teppet, men det er stort nok. Jeg har blitt kvitt en del restegarn av type bomull - nesten 1500 g ( men jeg har sikkert nok til et teppe til...), og vi ( dvs familienplanløs) har et teppe å varme oss under på kjølige sommerkvelder. ( Kanskje ikke alle på en gang, men iallefall en og en, evnt en voksen+ et barn, to barn + en voksen. Jeg tror ikke to voksne på tilsammen 160 kg og 360 cm går under dette teppet. Vi får prøve...)



Og kanten, det var av typen- 1 fm, 1 hst, 1 st ( eller tre?), 1hst, 1 fm.

Og alt i alt så er vi fornøyd ( selv om jeg lurer på om ikke et fleeceteppe fra Kid ville ha gjort samme nytten- med unntak av at jeg da fortsatt hadde sittet med enda større mengder med bomullsgarn.)


Lagerreduksjon: 5296 g + 1480 g=6776g

lørdag 12. juni 2010

Back to basic

Det femte innlegget på rad om sokker... Alle gode ting er tre, så etter dette innlegget, da må det bare bli noe annet. Her er iallfall et annet favorittsokkemønster: Back to basicDette er tåoppsokker, akkurat disse passer til Mannen. Jeg syns egentlig at formen ser litt snodig ut, store føtter og smale legger... Men de sitter som et skudd til Mannen. ( Han har litt "rare" føtter, men ifølge han skyldes det at det er noe med knærne hans...- som om jeg skal si at "håndtakene" mine skyldes at jeg har kuler på knærne...)


Årsaken til at jeg syns disse sokkene er lekre, ser du her.... ( en V!!!)

Ettersom Mannen så og si aldri er hjemme, er det mine undersåtter som er modell. Disse fyller ikke sokkene fullt ut, men det får duge. Jeg har litt annet å snakke med Mannen om når han er hjemme, enn akkurat sokker. Men han blir veldig glad for nye sokker ( spesielt ettersom jeg nettopp har kastet et par utslitte sokker- noe som også ble et samtaleemne- litt sånn: når er en sokk utslitt...)


Garnet er Ida fra Europris. Og akkurat denne blåfargen er bare fin, akkurat passe klar, flott, fin mørk isblå!

Fakta:
Mønster: Back to basic
Garn: Ida garn
Pnr :2,5
Vekt: 96 g
Alonger:
52 par sokker: 52-16=36
Lagerreduksjon: 5200g+96g=5296 g

onsdag 9. juni 2010

Hjernedød utgave av skeive sokker

Når hodet er fullt av bomull og strikkepinnene går, da nytter det ikke å følge mønster... Dette skulle bli skeive sokker. Disse er ikke mye skeive, gitt- dette er vel noe av de straighteste sokkene jeg har strikket. Konservativ grå, det eneste sprellet er vel at jeg har strikket 1 r, 1 vr på de maskene jeg plukket opp langs hælen. Det ble til gjengjeld ganske fint.
Alpha er egnet til sokker, sokkene blir myke og gode. Holdbarhet, det vet jeg ingenting om. Jeg har strikket et par til mitt lille barn, og de har holdt bra. Det har seg slik at jeg tror mine unger har litt over gjennomsnittlig antall ullsokker, så jeg kan ikke påstå at et sokkepar blir godt brukt.
Dermed kan jeg heller ikke si noe om dette er et holdbart garn til sokker. Men det er egnet, sokkene er virkelig gode å ha på.


Det går fremover med 52 par sokker- 15 par er strikket, jeg ligger godt etter skjema- erfaringsmessig blir det ikke mye sokkestrikking i sommer. Dette lover ikke bra. (Noen som aner et snev av anger her?)
Fakta:
Mønster: Hjernedød utgave av skeive sokker
Garn : Alpha
Vekt : 73 g
Pnr :3,5 ( eller var det 3?)
52 par sokker: 52-15= 37

Lagerreduksjon:
5127g+ 73 g=5200 g

mandag 7. juni 2010

Ski Track Socks

Ski Track Socks

Jeg digger rett og slett dette sokkemønsteret! Bare se på den hælen, a'dere!

Og om noen skulle forvirre seg inn i denne bloggen, uten å ha litt over gjennomsnittelig dilla på å strikke sokker, eller strikke generelt, kan jeg fortelle at jeg også engasjert i andre ting enn å strikke sokker- eller strikke generelt ( det kommer bare ikke frem her, noe må jo jeg også ha å snakke med Mannen om).


Jeg nevner i fleng: hundebæsj, feilparkerte biler, skolegrenser, jobb, barn, fotball, lese, interiør, Mannen, TV, film, musikk, teater... Men nå for tiden er det nok mest strikking, hundebæsj og skolegrenser... og mangel på ferieplaner.



Fakta:

Mønster: Ski track socks

Garn: Silja
Vekt: 81 g

52 par sokker:52-14=38 par igjen å strikke!

Lagerreduksjon: 5046g + 81 g=5127g

fredag 4. juni 2010

Egendesignede sokker

Ikke akkurat kompliserte men... Strikket i siljagarn, mønsteret er etter eget hode. Oppskriften er ikke skrevet ned, men det er ikke verre enn dette: Legg opp 60 m på pnr 2,5, strikk vrangbord 1 vr r, 2 vr ,etter passe bred vrangbord - fortsett med 1 vr r, 2 vr kun nedover hele baksiden , inkludert hæl, etter hæl- kun på oversiden av foten.

Jeg er godt fornøyd med resultatet!
Sokkene ble til mens vi satt askefast i syden, siste rest ble fullført da vi kom hjem.

Det som var litt snodig med dette hvite siljagarnet, det gulnet raskt i solen! Jeg begynte med relativt hvitt garn, men sokkene er gulhvite. Vet ikke om en vask kan ordne det, jeg. Når jeg tenker meg om, det er kanskje ikke uvanlig at ullgarn gulner i solen?


Og nå- endelig litt sommerfølelse! Sitter på verandaen og strikker ullsokker- igjen. Jeg klarer selvfølgelig ikke å følge opp Hjertesukk i forrige innlegg og starter, litt naiv, men med friskt mot, på et nytt sokkepar. Og nå må jeg også kjøpe flere strømpepinner i størrelse 3- aner ikke hvor de x-antall settene jeg allerede vet jeg har er blitt av... ( sjekk Hjertesukk, så vet du nok det, unge dame!!)

Fakta:

Mønster: Eget
Garn: Silja
Pnr: 2.5
Vekt: 83 g

52 par sokker: 52-13= 39
Lagerreduksjon: 4963 + 83g = 5046 g

tirsdag 1. juni 2010

Skeive sokker

Igjen sokker jeg har hatt lyst til å strikke lenge, og dette er maisokken i Sokker 2010. Nesten alle sokkene i denne alongen har jeg hatt på listen min, det er tydelig at det er flere der ute som deler min gode smak! Disse er strikket i Viking Garn. To nøster var ikke nok til to sokker. I tillegg til hvite striper, er tåen strikket i et annet garn. Jeg hadde litt rødt "vanlig" ullgarn, og fargeforskjellen er knapt synlig. Det er fargeforskjell, men ikke mer enn at det var helt ok å bruke.
Det er ikke alltid hodet mitt er helt med,-første forsøk på disse ble en helt vanlig 3 rett og 3 vrang sokk. Ikke bare var det mønsteret som var umulig å lese, men jeg har også et godt tips: sokkene passer best til en annen farge enn spettete mørk koksgrå. Bare et tips, altså. Iallefall hvis du har en tilsvarende dag som jeg hadde- mønsteret var komplett umulig å forstå!

Og ifølge Mannen, så er dette noe av de finere sokkene jeg har strikket. Så da får jeg vel strikke et par til han og, da.

Så et lite hjertesukk: Dette er da mitt 12 par sokker, vi har kommet til uke 22. Jeg burde ha kommet til par nr 22. Jeg ligger 10 par sokker etter! Jeg har en kurv med fire par påbegynte sokker- dette må jo være ideelle prosjekt å fullføre! Jeg har masse tykt garn- det må jo bli herlige ullsokker! Jeg har tykt garn som kan toves- tovesokker må jo bare være en drøm! Og jeg vet om noen små føtter som trenger sokker! Små sokker er raske å strikke! Ser ut til at jeg og pinne nr 2,5 kan skille lag for en liten stund.

Fakta:
Mønster: Skeive sokker
Garn: Viking Sport og litt rester av gjesdal garn
Pnr 3
Vekt: 117 g

Lagerreduksjon: 4846g+ 117g=4963g

Sokker 2010: Aprilsokker DONE!

52 par sokker : 52- 12= 40 sokker igjen å strikke... ( Sjekk plan under Hjertesukk)