tirsdag 30. mars 2010

Kalajoki

Kalajoki- marsbidraget i Sokker 2010 og i Tilbehørsalongen. For å ut litt negativt - disse bølgene kompliserte det litt for meg. Det har bølget i alle kanter og retninger på disse sokkene, og tellingen har ikke vært helt bra den heller. Men, alt ordner seg til slutt, til tross for at det meste av tålmodighet var veldig oppbrukt, til og med den siste rest av tålmodighet ble vridd ut.
Men, det ble vridd og bølger på sokkene også!
De sitter som et skudd!

Jeg har strikket i Safir- et dårlig sokkegarnvalg. Nålen må nok frem, for her skal det forsterkes! Og dette, det var sokker som bare måtte bli brune! Og som bare måtte ha en nestenhvitstripe øverst.
Og dette var det åttende av 52 par sokker....

Fakta:
Mønster: Kalajoki
Garn: Safir
Farge: Brun og en rest nestenhvit.
Pnr : 3
Vekt: 125 g
Alonger:
Sokker 2010: 52-8 = 44
Tilbehørsalongen: Jess!!
Lagerreduksjon: 3025g+125 g = 3150 g

onsdag 24. mars 2010

Laire toque

Sønnen ønsket seg baggy lue. Dette er en baggy lue. Den er ment til å ha sånn litt godt bak på hodet. Når man fryser på øra, er det ikke lett å ha lua bak på hodet. Og da er den ikke baggy. Men lua, den er god og myk. Strikket i Schulana Pacolana , et garn som det er alpakka i. Og lua gjør som andre alpakkaluer alltid gjør, siiiiger. Lua blir flere centimeter større i løpet av dager. Er sønnen fornøyd, så er mor fornøyd.

Fakta:
Mønster: Laire toque
Garn: Schulana Pacolana
Pnr: # 5
Vekt: 50 g

Lagerreduksjon:
2975 + 50 g = 3025 g

mandag 22. mars 2010

Skøytelue

Jeg har en sønn som går på klappskøyter. Og klubben har tydeligvis sin egen luedesigner, jeg fikk mønster og her er lua..
Skikkelig kule saker




Skøyteløperen kommer kanskje ikke så godt frem på dette bildet, men han er der.

Lua er strikket i det nye Mitugarnet til Husfliden. Skikkelig herlig garn, men det er alpakka i det. Og alpakka, det siger. Mitu er blandet med vanlig ull, så siget er ikke så mye som annet som g alpakkagarn. Kløfaktor? Sønnen har ikke nevnt noe om kløing, lover bra!


Fakta:
Mønster: Privat
Garn: Mitu
Pnr: # 3 og #3,5
Vekt: 110 g

Lagerreduksjon:
2865 g + 110 g = 2975 g

fredag 19. mars 2010

Fa Fa Fa socks

Skal vi se, disse hører også til en eller annen along. Denne gangen Sokker 2010, sokkealongen for oss Hobbybodereravelry. Og absolutt en del av de 52 parene jeg skal strikke dette året. La meg presentere det syvende paret- Fa Fa Fa Socks Fa Fa Fa socks er sokker jeg har hatt lyst til å strikke lenge. Fryktelig knotete med flettene, men hva man kan til med litt trening. Det ble fletting uten flettepinne, men med stålkonsentrasjon. Og jaggu gikk det bra!

Garnet er fra HKAngora, og var ment til Lizzy. Lizzy ville være grå, men Fa Fa Fa socks ville være blå.

Sokkene var egentlig greie å strikke, jeg rakk ikke opp eneste gang, og det sier vel sitt. Dette er vakre sokker! Og vakkert garn!Fargespillet i HKAngoragarnet er helt nydelig, det er litt melert på en måte.

Og dette er da det syvende paret med sokker. Tenk, bare 45 par igjen...

En liten væroppdatering helt på tampen: De blå gradene er tilbake og snøen er på retrett- det går mot vår! Ha en flott dag!
Fakta:
Mønster: Fa Fa Fa socks
Garn:HK Angora
Pnr: 2,25
Vekt: 73 g

Alonger:
Sokkealongen 2010: Jepp
52 par sokker: 52- 7= 45

Lagerreduksjon: 2792 + 73 g = 2865 g

onsdag 17. mars 2010

Lizzy

Her er Lizzy . Og Lizzy, det er en sokk som skal være grå! Og man har da grått Siljagarn tilgjengelig...

Jeg liker siljagarnet jeg, og det er et godt sokkegarn. Holder seg i vask og holder seg i bruk. Men, de blir slitt, som alt annet garn. Tidligere strikket jeg sokker i dette garnet på pnr 3 garnet, men har nå gått over til pnr 2,5. Sokkene blir de tettere og holder seg bedre. Jeg strikker gjerne forsterket hær også, men i denne oppskriften fortsetter mønsteret ned på hælen. Jeg syns det er stilig med rett/ vrang på hælen, men om det holder seg noe bedre, det vet jeg ikke.

Lizzy har relativt mange vrangmasker. Noen har strikket sokken på vrangen slik at det bli mest rette masker, men jeg har nå strikket vrangmaskene jeg. Jeg har egentlig ingenting imot å strikke vrangmasker, og jeg er litt sånn at , står det at man skal strikkes vrangt, så gjør jeg det.
Jeg har modifisert litt... til tross for min trang til å følge oppskrifter. Jeg droppet mønsteret på foten. Jeg syns sokkene er finere når "grunnmønsteret" forsetter helt frem.
Jeg skal strikke en del sokker dette året- 52 par. Dette er det sjette paret. Og du sier- Åj- da er det en del igjen... Ja, det er det- og jeg har noen halvferdige og single sokkerpar som jeg har tenkt å bli ferdig med, så så gæli er det ikke.
Fakta:
Mønster: Lizzy
Garn: Silja
Pnr: 2,5
Vekt: 85 g

Alonger:
52 par sokker: 52 - 6 = 46
Duss 2010: Jess!

Lagereduksjon: 2707 g + 85 g = 2792 g

onsdag 10. mars 2010

Bella mittens

Sett noe lignende før? - Det tror jeg sikkert...

Så har jeg også kastet meg på Bellabølgen.

Jeg må innrømme at jeg har holdt på med Bellas Mittens en stund. Ikke fordi de er spesielt vanskelige - og det manglet heller ikke på lyst til å strikke de, men noe ganger blir bare slik.
Jeg har strikket disse i Gullgarn fra Sparkjøp. Garnet er absolutt ikke et 100 % ullgarn, men mer en blanding av noe, blant annet litt ull. Og det er jo kjekt, ettersom Gullgarn ikke trenger ullvask. Dette skal være en gave, - og selv om jeg klarer å fylle en skittentøyskurv med ullvask innen relativt kort tid, er det ikke sikker andre kan det. Og da er Gullgarn gull.
Jeg syns garnet var helt greit å strikke med, har egentlig ingenting å utsette på det. Når jeg til og med klarte å telle mønster på en riktig måte, gikk det faktisk veldig bra å strikke av dette garnet. Jeg strikket med bambuspinner, og opplevde hverken knitring, spraking, gnistring eller annen tilløp til brann.
Vottene veier ca 110 g tilsammen. Av en eller annen grunn kjøpte jeg selvfølgelig FEM nøster garn til disse vottene.... hva gjør jeg med nesten tre nøster Gullgarn? Tenkte kanskje å strikke et Mustard scarf. Jeg har strikket det i Topptå tidligere, og jeg bruker iallefall mitt MYE!! Eller hva med et par tykke sokker? Det er gulvkaldt her i huset. Mannen har begynt å isolere under stuegulvet, men det er ting som tar tiden hans også ( jobb f.eks ). Nå er det jo meldt mildere , og da tror jeg ikke han føler behov for å ligge i en jordkjeller- det blir litt fukt når frosten forsvinner.
Ikke det at han hadde noe stort behov for akkurat å ligge i en dritkald jordkjeller heller, men det var dette med kaldt gulv. Jeg får slutte å strikke ullsokker til han, han kan et par sokker i Gullgarn. De vil det jo bare være et snev av ull i , og jeg antar at det tilsvarer kun et snev av varme... God plan!

Fakta:
Mønster: Bellas Mittens
Garn: Gullgarn
Pnr: 4 ( bambuspinner)
Vekt: 110 g

Lagerreduksjon:
2597g + 110 g = 2707 g