lørdag 30. januar 2010

Mystery slippers

Her går det i alonger, nå er det januaroppgaven i sokker 2010 ( ravelrygruppe) som flashes. Januaroppgaven er Mystery slippers. Oppgaven passet meg MEGET bra, disse var på todo- listen min.


Jeg har selvfølgelig en del grått Artic garn, som følge av et feilkjøp til en lang jakke. Jeg har med andre ord en GOD del grå Artic, men to nøster, det er da en reduksjon, det og... Mer gikk det ikke til Mystery slippers.

Jeg var litt suikker på om de er godkjent i en annen sokkealong jeg er med i, men det vil jeg tro. Hvorfor ha en sokkelaong hvor det ikke strikkes sokker? Selv om de ligner på tøfler og heter slippers? Godkjent?


Fakta:

Garn: Artic fra Europris
Pnr: 4
Vekt: 97 g ( dvs to nøster)

Alongoppdatering:

Sokker 2010: Januarmønster: Mystery slippers

52 par sokker: 52 - 5 = 47

Ingen bønn: 843 g + 97 g= 940 g

Lagerreduksjon: 1258 g + 97 g = 1355 g

fredag 29. januar 2010

Husbeast socks

Det er en tilbehørsalong på forumet Uformelt. Jeg er tydeligvis veldig svak for alonger for tiden. Jeg tenkte først, nei- det holder med de alongene jeg er med på. Så kom jeg på at også jeg trenger raggsokker. Dette er Husbeast socks, som da etter planen skulle passe til mine føtter. Det gjør de ikke, de er altfor store. Men, Mannen ble iallefall glad, for de passet fint til han. Og det er jo viktig å ha flotte sofasokker, man ligger lissom mye bedre da...
Jeg har fundert litt på hva husbeast kan oversettes til. Husband er jo ektemann, og jeg tenker at den nærmeste oversettelsen vil være noe i nærheten av mannebeist. Men, mitt mannebeist er iallfall god å ha i hus. Nå fryser han ikke på beina heller!

Fakta:
Mønster: Husbeast socks
Januaroppgave i Tilbehørsalongen på Uformell
Garn: Raggsokkgarn fra Sparkjøp
Pnr: 3,5
Vekt: 144 g

Alongoppdatering:
Tilbehørsalong uformell: Husbeast socks
52 par sokker : 52-4= 48
Lagerreduksjon:1114g + 144 = 1258
Ingen bønn 699g + 144 g = 843 g

onsdag 27. januar 2010

Hello Kitty Pulsvarmere

Disse pulsvarmerene kan trygt kalles en "innertier". Tutlemor har omtrent ikke vært de foruten etter at de var ferdig, og det varmer et strikkehjerte!Mønsteret er det Lille Rosin som har laget, og er en del av hennes along i 2010. Kjempesøtt prosjekt og veldig grei oppskrift!


Jeg har strikket i Istrapnr 3. Jeg mistenkte at de kom til å bli litt store, men jeg har tovet Istra tidligere, med godt resultat, og kom til at det bare ville være en fordel å tove de.



Nedenfor er bildene av det utovede resultat, forskjellen er minimal, men stor nok til at pulsvarmerene er gått fra å være for store til passe.




Garn:Istra + litt ukjente rester
Pnr: 3

Alongoppdatering:

Lagerreduksjon: 1064 g + 50 g = 1114 g
Ingen bønn: 649 g + 50 g = 699 g
Lille Rosins kalender 2010: Hello Kitty pulsvarmere

mandag 25. januar 2010

Arch-shaped socks

Jeg har da tenkt å strikke 52 par sokker på et år. Det er da lurt å delta på sokkealonger, jeg får litt impulser til nye sokker og jeg får delta på flere alonger. Det liker jeg.forumet Uformelt er sokkealongen kalt DUSS 2010. Og dette er januarsokken,
Arch-shaped socks.

Jeg har valgt å lage litt lang vrangbord. Jeg strikket først vrangborden helt ned til hælen, men det ble noe krøll i forhold til å det likt i hver side. Så da rakk jeg opp litt. Jeg klarte selvfølgelig å bomme på fellingene også, så da rakk jeg opp en gang til. På tredje forsøket, da funket alt!
Garnet er kjøpt fra 123knit, en nettbutikk jeg kan anbefale igjen og igjen. Garnet heter Admiral Uni. Til mine sokker, ca str 40 og med noe langt skaft, gikk det med 67 g.
Dette er de førstes sokkene jeg har strikket av dette garnet, og det virker som et helt greit sokkegarn. Fargen er et stort pluss, det er en nydelig militær/oliven grønn farge. Fargegjengivelsen på bildet er faktisk ganske grei.


Fakta:
Mønster: Arch- shapes socks ( gratismønster på ravelry)
Garn: Admiral Uni
Pnr: 2.5
Garnforbruk: 67 g


Alongoppdatering:
52 par sokker:52-3= 49 par igjen...
Lagerreduksjon: 997 g + 67 g = 1064 g
Ingen bønn: 582 g + 67 g = 649 g

søndag 24. januar 2010

Raggsokker

Jeg skal strikke 52 par sokker på et år! Og dette er mine to første bidrag! Garnet har ligget lenge- veldig lenge.
De hvite sokkene er strikket av garn innkjøpt for minst 15 år siden, på Sparkjøp i Bergen. Jeg strikket en sokk, og det var det. I fare for endring av strikkefasthet, og det faktum at jeg ikke aner hvilke sokkemønster jeg brukte, fant jeg ut at det var like greit å rekke opp hele sokken. Nå er det blitt skisokker til en 5-åring.

Den blågrå sokken, det er garn jeg kanskje kjøpte for 8-9år siden. Jeg hadde tenkt å strikke genser av det... til Mannen. ( Er det mulig? Garnet er langt unna mykt!)

Jeg har brukt raggsokkoppskriften fra Pinnsvin design med en forsterket hær. Jeg tror ikke oppskriften er tilgjengelig lenger, men enhver raggsokkoppskrift vil sikkert fungere like bra. De hvite har ekstra langt skaft. De er ment til skibruk, og lillemor ville ha langt skaft. De blågrå er til pappaen. Han vil bare ha noe som er godt å ha på beina, til kveldsbruk.

De blågrå er omtrent størrelse 43 og de hvite er ca str 31. Og begge sokkeparene er godkjent av de lykkelige eierne.
Litt fakta:

Garn: Vanlig raggsokkgarn fra Sparkjøp
Pnr: 3,5
Garnforbruk: Blågrå sokker: 137 g
Hvite sokker: 81 g



Alongoppdatering:
Lagerreduksjon: Jeg har brukt tilsammen 218 g, at jeg har nå redusert lageret med tilsammen
779 g + 218 g = 997 g
52 par sokker: 52 - 2= 50 sokkepar igjen å strikke!
Ingen bønn: 364g + 218g= 582 g

Jeg må innrømme at det å tallfeste det jeg bruker, det er egentlig veldig allright, jeg ser at lageret minker!



torsdag 21. januar 2010

Mustard scarf ( i grått)

I disse kalde tider, trenger man man litt rundt halsen. Jeg har lenge hatt lyst til å strikke mustard scarf, og nå har jeg gjort det.



Jeg har brukt topptå, pnr 15 og la opp 20 masker. Jeg hadde tre nøster med topptå- det holdt akkurat til et godt og langt skjerf. Jeg har veid det- 144 g- Dvs at trådendene må ha utgjort 6 g, det. ( Egentlig litt mer- jeg hadde noen meter ekstra med garn, ikke mye.) Og tre nøster topptå, der er også under 50-lappen, det!




Skjerfet kan surres rundt...



...og det kan brukes på den litt mer "borgelige" måten.





Det var akkurat nok til et bitteliten heklekant, akkurat nok til noen luftmasker og staver. Det var kun cm igjen av garnet...



Og denne damen, hun er fornøyd eier av et herlig, deilig, nydelig skjerf.


Fakta:

Mønster: Mustard scarf ( ravelrylink)

Garn: Topptå, 3 nøster

Pnr: 15

Skal vi se, garnreduksjon-

Sælbuvottene veier 70 g, og dette skjerfet veier 144 g. Dvs at jeg har redusert med ytterligere 214 g, og er nå oppe i ( 565 + 214) = 779 gram.


Way to go, girl!

onsdag 20. januar 2010

Cheese attack

Ja, jeg vet dere har sett denne genseren tidligere. Det er ikke det. Men, i dette året skal jeg finne ut hvor mye garn jeg strikker opp, og jeg skal kun veie og inkluderer ferdige plagg. UFOer står alltid i fare for å bli rekt opp, derfor skal jeg bare veie ferdige plagg.
Tidligere har jeg ikke blogget alt jeg har laget. For å holde styr på forbruket, må jeg blogge mer i det kommende året. Jeg er med på noen strikkealonger, og da må jo også bidragene vises frem. Og det kommer også til å bli noen raggsokker.


Men, garnlageret skal ned, det er om å gjøre å kjøpe minst mulig ( selv om noen oppgraderinger må påregnes).


Iallelfall, første ferdige produkt dette året er Cheese Attack genseren. Den veier 565 g. Alt garnet er fra lageret ( mulig dette skyldes at genseren har vært planlagt en tid), og jeg måtte ikke supplere med hverken knapper eller glansbilder. Jeg måtte supplere med garn til en hals, og halsen trang en lue, og min lille prinsesses ville også ha hals i det garnet...
Og vips, der hadde mor kjøpt fem nøster garn til.

Det var ikke dette vi skulle snakke om. Jeg har brukt 565 g fra lageret.

Og hva med deg? Driver du også med lagerreduksjon?

søndag 17. januar 2010

Award- Kreativ blogger


Jeg har fått award av frk. Chilli!!
Tusen takk!

Og med en slik award, er det også noen forpliktelser-

1- Kopier awarden til bloggen din- Jepp


2- Link til den som har gitt deg awarden- Jepp


3- Fortell 7 fakta om deg selv


4- Velg 7 andre du vil sende awarden til

5-Legg igjen en kommentar i bloggen deres slik at de får vite om denne awarden

4 og 5 hopper jeg over- det ser ut til at mange allerede har fått denne, men feel free! Vil du ha den, så ta den!

7 ting om meg selv- i uprioritert rekkefølge:

1- Jeg liker å strikke


2- Mine to barn er det viktigste i livet mitt


3-Jeg kan ta tungen opp til nesen

4-Jeg er ikke spesielt glad i å lage mat


5-Jeg liker ikke å pynte meg


6-Jeg liker ikke kokt kjøtt

7- Jeg skulle ønske jeg var mer kulturell


Dettvardett! Søndag kveld- snart en ny uke!

lørdag 16. januar 2010

Wavy textured hooded vest

Jeg har vist frem wavy textures hooded vest tidligere- ferdig strikket, men det er denne knappediskusjonen, da.


Det ble knapper! Fine, blanke, litt store knapper!
Her er wavy textured hooded vest UTEN knapper!

ravelry finner du vesten her.
Mønster kan også kjøpes her.

Vet dere, topptå, det forstørrer kroppen, helt sant- ingen ser at man holder inn magen og skyver brystet frem- da blir bare rompa større. Helt sant, altså. Jugerikke.

tirsdag 12. januar 2010

Selbuvotter

Det kan synes som om denne gutten min har fått øynene opp for min strikking. Nå ønsket han seg Selbuvotter, eller LBU votter ( med skikkelig tjukk L) som han foretrekker å kalle de. Sønn befaler, mor adlyder ( jeg er grei sånn)


Det er nok jeg som skulle hatt lbuvotter her en kveld- jeg tryna skikkelig ute, i godt over 20 minus, med mat til kaniner- i begge hender. Snø er kaldt, også i over 20 kalde. Jeg var varm nok på hendene til at snøen smeltet , noe som resulterte i at jeg fikk litt sånn frysfastfølelse da jeg åpnet kaninburet. Jeg fikk heldigvis børstet bort snøen jeg fikk oppetter ryggen- den var også rimelig kald. Jeg fikk iallefall revet meg løs fra min nesten fastfrosne, korte, tilværelse ved kaninburet, og en lærdom rikere- bruk ikke crocks når du skal mate kaniner- Mannen har ikke strødd de ca tre metrene frem til kaninburet og crocks er glatt. Nevnte jeg at mann og barn stod i vinduet og lo?



Men, votter- det skal de ha!




søndag 10. januar 2010

Cheese attack

Guttungen skal da ikke fryse! Mor har overvunnet monteringsangsten, sydd, klippet, strikket og festet tråder. Genseren er strikket etter ønske fra den unge lovende, og da er ikke jeg den som sier nei!

Sånn sett så var vi rustet til kulda ( som om det ikke finnes nok ulltøy her i huset, du lissom), men det er lite som slår en slik genser når man er 9 år!
Jeg har strikket en grå coblestone i alpakka til kjekkasen, men den lukter visstnok sau... ( i tillegg til at det har vist seg at strikkegenser og leking med hunder kan medføre skader på genser- men, som den skikkelige mammaen jeg er, har selvfølgelig gjemt en rest garn til påkommende tilfeller- dette er et slikt påkommende tilfelle).


Cheeseattack mønsteret er et tineprodukt, men ryktene sier at det ikke er tilgjengelig lenger. Det er Arne og Carlos som har designet, jeg har modifisert.


De store cheesene hadde blitt gigantiske etter mønsteret- jeg ha derfor halvert de. Utover det så har jeg kuttet ut en rad her og der. Jeg har brukt et Mariusgensermønster, Rubingarn ( eller er det Safir?), og telt litt. Ting må jo bli likt i sidene ( og det har det blitt)




Og vi har fått katter- som også fungerer som linselus. Iallefall en av de. Den andre var nok opptatt av å gjemme seg fra en 5åring som bruke kattene som skjerf, håndveske, baby, koseklut, kosepute osv ( hun er veldig grei med kattene, altså, de lider ingen nød).

Da skal jeg forsette å sitte inne i kulda og strikke ullsokker. Gradestokken er på vei opp, og man skal ikke se bort fra at det kanskje nærmer seg bare 15 minus idag. Foreløpig er vi på rundt 18... Nå komme sommeren snart, dere!

Ha en flott dag!