lørdag 31. oktober 2009

Buttony Sweater

Plaggpåplaggplagget ( along på Hobbyboden) for oktober er ferdig- buttony sweater. Strikket i Topptåpinnernr 6,5, sånn nesten etter mønster.
Veldig grei å strikke og sitter som et skudd. Den største utfordringen var selvfølgelig knappene, men etter noe leting, et par feilkjøp, ja- så fant jeg vel det og ( og har samtidig økt knappesamlingen min. Sjøgrønnturkise knapper er jo noe man ALLTID har bruk for!)


Oppskrift finnes -gratis- her .
Topptå aner jeg ikke hvor man kjøper lenger, men Sparkjøp har vel erstattet det med Gullgarn.
Jeg har brukt pnr 6,5, men kunne like greit å brukt pnr 7 ( men 7-er pinnen min er opptatt).
Jeg har kanskje brukt ca 600 gr. ( Og mesteparten av jakken strikkes frem og tilbake- det ble rimelig tungt etterhvert)
Ha en finfin dag!

tirsdag 27. oktober 2009

For en femtilapp...

kan man for eksempel strikke dette- lue og sokker i Alpha fra Europris. Jeg hadde et helt og to påbegynte nøster liggende- Margrethe på Hobbyboden hadde en glimrende ide om å starte en along for å vise hva man kan strikke for en femtilapp, og dette er da mitt første bidrag.



Lua heter Felicity. Strikket på pnr 4. Jeg har fulgt mønsteret , men har brukt tynnere garn og pinner. Størrelsesemessig passer lua til en 5-6 åring. Sokkene er en vanlig raggsokkoppskrift, pnr 3,5, ca str 30. Tilsammen veier dette 84 gr, garnet koster ca kr 17 pr nøste

fredag 23. oktober 2009

Firestarter

Joda, jeg kan strikker sokker som ser tålelig bra ut også. Disse for eksempel. Dette er firestarter, og de er strikket med bannord, opprekking og noen fantastiske harmony wood strikkepinner. Jeg blir ikke mer konsentrert av å ha gode strikkepinner, men strikkeopplevelsen blir bedre.Jeg strikker ikke mindre feil heller, selv med gode strikkepinner. På disse sokkene har jeg strikket masse feil- økt på feil side, glemt vridde masker og flettet feil vei. Jeg tror det skulle være vridde masker på hælen og bak på vrangborden, men det har jeg fortrengt. Mine sokker har blitt sånn.

De passer. Og garnet er av den typen jeg kan ha rett på foten. Det er også bra.

Og sokkene har vært på både vorspiel og bytur. De ble lagt merke til på vorspiel, hvor en av de som ikke er i strikkeverdenen uttalte at: "Slike raggsokker vil jeg også ha!"
Raggsokker, du liksom.



fredag 9. oktober 2009

Skikkelig mislykka sokker!

Grmpf.....

Og sokkene har en historie... jeg syns dette Siljagarnet er stilig- knalle farger osv. Og jeg liker å strikke sokker av Siljagarn. Og jeg har brukt mye tid på å finne rette mønster til akkurat dette garnet- og fant det til slutt. Strikkefastheten var ikke det samme, men pytt, pytt. Jeg strikket og strikket. Og alt så veldig merkelig ut. Det ble litt stort... Og hva gjør en strikker da? Hadde jeg hatt hodet på riktig plass den dagen ( og den neste), hadde jeg selvfølgelig rekt opp og begynt på nytt, men med kun en tanke i hodet om at: "Dette sikkert blir bra bare jeg feller noen masker"- så gjorde jeg det. Dette ble bare ikke bra. De er for vide øverst og for trange fremst, og det ser bare rart ut.
Jeg har rekt opp, og begynt på torettogtovrang sokker. Det blir mye bedre, tror jeg.

Idag skal jeg fest tråder på noen andre sokker som ser mye bedre ut. Og når de blogges, da kan dere skryte.
Ha en flott dag!

fredag 2. oktober 2009

Hexagonteppe

Siste tråd er festet- enjoy!