tirsdag 25. august 2009

Nettene mine

Dette er nettene jeg har sydd i denne omgang. Sånn- nå er de blogget.

Ha en fortreffelig dag, med eller uten nett!

lørdag 22. august 2009

nettigjen

Jeg har sydd flere nett, dvs ett til. Mesteparten av det jeg lager, er til meg selv- klart, jeg kunne ha sydd 50 nett, men trenger jeg så mange? Dette er i kjøpestoff fra Stoff og Stil. Herlig stoff, plukket ut med god hjelp av en 4- åring. Og klippet til av en ukyndig... En logisk brist medførte at jeg måtte skjøte den ene 1/2 parten av foret-antar at dette kan anses som en typisk nybegynnerfeil!

Men, fargene og sluttresultatet ble bra! Dette nettet rommer en del, og er ideelt som handlenett.



Det jeg må ha i bakhodet neste gang jeg lager nett, er
1- Hvor stort vil jeg at nettet skal være?
2- Hvor lange hanker trenger jeg?
3- Hvor mange lommer vil jeg ha innvendig?
4- Pynt?
Så det- nå vet jeg iallfall at jeg kan sy!
Ha en flott dag og takk for besøket!

tirsdag 18. august 2009

Mirabilis

Jeg tror aldri jeg har strikket/ heklet i bomull så mye som denne sommeren her.Det har blitt noen barnekjoler og hexagonteppe + litt sånn småting. Mitt lille sjarmerende vesen har igjen pekt på enellerannen kjole, og da strikker selvfølgelig jeg. Det er ikke ofte dere ser dette, men her er kjolen på sjarmtrollet.Jeg har som vanlig brukt bomullSport fra Sparkjøp. Jeg vet lissom ikke om noe annet, jeg, og da bruker jeg det garnet jeg er kjent med.

Jeg blir som regel skikkelig fornøyd med det jeg lager, og denne her er jeg ekstra skikkelig fornøyd med.

Den hvite borden er ikke flettemønster, men mer sånn "surrgarnettregangerrundtmasken", tror jeg. Jeg har en korttidshukommelse ala "vann på gåsa", men jeg er helt sikker på at jeg surret garn rundt masker.


Det skal egentlig være en heklet tungekant også rundt halsen, men

- 1) jeg skjønte ikke hva mønsteret mente

-2) pga 1) syns ikke jeg at det ble noe fint

Ikke skjønte jeg helt hvordan blomstene skulle sys- jeg vet at det er noe som heter franske knuter og jeg har sikkert brodert det en eller annen gang, men på grunn av tidligere nevnte "vann på gåsa" sammeligning, aner ikke jeg hvordan det gjøres. Så franske knuter er blitt til hvite perler.

Mønsteret er GRatiS!! Og det finner du her.

Ha en flottflott dag og velkommen igjen!

torsdag 13. august 2009

Nettpånett

Damen har sydd ( kryss i taket)! Symaskinen har vært sånn omtrent vernet for bruk i ENDEL år, men den tid på anses som (litt) svunnen. Og med en mor som har stofflager- bare se det herlige stoffet!

Jeg kapret stoffet for lenge siden, og gjemte det godt... så godt at jeg måtte lete i mammas stofflager på nytt.

( Jeg trodde jo at jeg, i et anfall av fornuft, hadde sett stoffet, men funnet ut at for å begrense mengden som venter på å bli brukt her i huset, skulle la denne spesielle stoffbiten ligge hos mamma- dette var selvfølgelig FEILFEILFEIL- noe jeg burde vist- hadde jeg kjent meg selv litt bedre).

Som vanlig hadde jeg lagt biten i en pose, i en eske, i en kurv, på en plastkasse. Var det rart jeg ikke husket hvor det var?

Iallefall, stoffbiten dukket opp i rett tid til å bli et nett.


Og inspirasjonen, den er hentet litt her- hos Lises og der- i bloggen " De små tingene i livet", instruksjonene er henter hos AnneSand. ( Og det finnes mange som har lagd flotte nett der ute i bloggverden- let og du vil finne!)

Sylittduogdavell!

Ha en flott sommerdag!

mandag 10. august 2009

Tøffelcape

Dette er tøffelcape nr 2. Denne gang i Royal Tweed, i en herlig, tweedet lillafarge. ( Heter det tweedet, forresten? Det høres iallefall veldig bra ut.) Garnet trekker veldig mye i breddet, og jeg har rekt opp en gang- det lå godt ann til å bli et tøffeltelt! Vesten er nesten ferdig- det er dette med knapp som tar litt tid- at det ikke skal gå ann å bare finne en knapp??

Ha en flott dag!